Commodore balcony lugar – en luksus verdt å unne seg

Tenk deg at du legger deg til å sove i den mest behagelige dobbeltseng, med mykt og velduftende sengetøy, og sovner til den forsiktige vuggingen fra havet. Når du våkner uthvilt dagen etter kan du strekke på deg, og nyte en deilig kopp kaffe på egen balkong med utsikt til innseilingen mot København. Med en natt på Commodore Balcony-lugar kan du oppleve akkurat dette.

En regnfull søndag i slutten av mai går vi om bord i DFDS Crown Seaways. Vi tar heisen opp til dekk 11, og låser oss inn i det som er Commodore-avdelingen. I det vi kommer inn døren på lugaren er det akkurat som skuldrene senker seg, og smilet som ble borte i regnet utenfor, kommer plutselig frem igjen hos begge to.

Det første som slår oss når vi kommer inn på rommet er størrelsen! Her er det både stue, soverom, bad med stor dusj og balkong!

Det første som slår oss når vi kommer inn på lugaren er størrelsen! Her er det både stue, soverom, bad med stor dusj og balkong!

Som vi gleder oss til sove her!

Lugaren er like stor som et stort hotellrom, men med myye bedre utsikt. Som vi gleder oss til sove her!

Det er mye å ta bilde av her.

Det er mye å ta bilde av her.

På balkongen holder du deg tør, selv om det regner utenfor.

På balkongen holder du deg tørr, selv om det regner utenfor.

Utsikten fra lugaren er vakker selv i gråvær!

Utsikten fra lugaren er vakker selv i gråvær!

Utenfor døren til lugaren finner vi Commodore de luxe loungen, som er en bonus for alle som bor i Commodore de luxe, Commodore Balcony eller suite. Her finner du snacks i alle former, og det du kunne ønske deg å drikke.

Her er det bare å forsyne seg med snacks og drikke.

Her er det bare å forsyne seg med snacks og drikke.

I loungen finner du noe for enhver smak. Selleri og gulrøtter for deg som vil ha noe friskt, tortillas og chips om du ønsker noe salt og kaker for deg som liker det søtt!

I loungen finner du noe for enhver smak. Selleri og gulrøtter for deg som vil ha noe friskt, tortillas, nøtter og chips om du ønsker noe salt og hjemmebakte kaker for deg som liker det søtt!

Her kan du nyte et glass vin, lese avisen, eller planegge København-turen med reisefølget i rolige omgivelser.

Her kan du nyte et glass vin, lese avisen, eller planlegge København-turen med reisefølget i rolige omgivelser.

I lounge-området møter vi på en hyggelig fyr i DFDS-uniform. Han heter Andreas Stangenes, og jobber i Commodore-avdelingen. Hans oppgave er å passe på at alle har det bra, fylle på og rydde i loungen, levere room-service og rydde lugarene. Han spør oss om vi ønsker noe på lugaren. Vi har ikke middagsbestilling før til kvelden, så vi bestiller en Skibets Tallerken.

Ikke lenge etterpå banker han på døren og serverer oss et nydelig fat med småretter fra de forskjellige restaurantene om bord. Det er blant annet røkt ål, fisk, okse-carpaccio, reinsdyr-pølse og diverse oster og focaccia. Andreas forteller at han trives som plommen i egget med å jobbe om bord på DFDS. Tidligere pleide han og noen venner å reise til København med DFDS et par ganger i året. Etter hvert ønsket han å flytte til København, og søkte jobb i DFDS. Han fikk etter kort tid tilbud om jobb, og drømmen om å bo i København ble oppfylt.

Her er Andreas med en Chef's platter til oss.

Her er Andreas med en Skibets Tallerken til oss.

Chef's platter. Mange spennende retter på et fat. Perfekt som en liten apéritif før middag!

Skibets Tallerken. Mange spennende retter på et fat. Perfekt som en liten apéritif før middag!

Andreas og jeg på lugaren. I bakgrunnen kan du skimte badet og stua til venstre.

Andreas og jeg på lugaren. I bakgrunnen kan du skimte badet og stua til venstre.

Reiser du i Commodore-avdelingen anbefaler vi å ta kontakt med Andreas eller en av hans DFDS-kolleger, om det skulle være noe som helst. Vi er glade for at vi fikk bli kjent med ham på reisen over!

Dagen etter våknet vi uthvilte, trakk fra gardinene og ble møtt med solskinn og glitrende hav. Vi hentet oss en kaffe i loungen og fikk nyte morgenstunden på balkongen i shorts og t-skjorte. Det var sommertemperatur og lunt i solveggen.

For en herlig utsikt å våkne til!

For en herlig utsikt å våkne til!

Her smakte morgenkaffen ekstra godt.

Her smakte morgenkaffen ekstra godt.

Alle som bor i Commodore de luxe eller bedre har en egen frokostbuffet, som består av både varm- og kaldmat. Det er ferskpressede juicer, varme croissanter, egg, bacon, pannekaker og alt du drømmer om at en luksusfrokost skal bestå av.

Friske, ferskpressede juicer smakte deilig til frokosten.

Friske, ferskpressede juicer smakte deilig til frokosten.

Skåler med frukt som du kan ha i frokostblandingen, eller som en liten fruktsalat til dessert.

Skåler med frukt som du kan ha i frokostblandingen, eller som en liten fruktsalat til dessert.

Etter denne frokosten var vi proppet med energi til en hektisk dag i København!

Etter denne frokosten var vi proppet med energi til en hektisk dag i København!

De nybakte kakene er varme og smaker fantastisk for to som elsker søtsaker!

De nybakte kakene er varme og smaker fantastisk for én som elsker søtsaker!

Vi gikk i havn i København uthvilte og glade, og planlegger allerede neste tur.

Hilsen fra København-vennen Stine 🙂