Teambuilding: Rappellering

Denne solrike januarmorgenen møtes modige og spente DFDS-ansatte i båtens konferanseavdeling på toppen av skipet. De tas imot av en gjeng fra Arrcom. På agendaen står rappellering ned den 11 dekk høye båten. Spenningen er til å ta og føle på.

Instruktør Eirik Stegarud instruerer nøye og godt, før den spente gruppen får på seler. ”Vi skal ned til kaia, men vi skal ikke ta heisen. Vi skal fire oss ned fra et tau tynnere enn to fingrer”, sier Eirik og blir møtt med nervøs latter fra deltagerne. Videre forklarer han at det å utsette seg for slike aktiviteter gjør noe med kroppen. «Det er helt logisk at man får en reaksjon på redsel i forhold til høyde. Men poenget vårt her er å flytte denne følelsen fra et emosjonelt forhold til risiko, til et rasjonelt forhold til risiko. Det gjør vi gjennom å ha mest mulig informasjon tilgjengelig, slik at man gjør et godt og veloverveid valg. Dette vil jeg gjøre!», forteller han.

For å gi et bilde på sikkerheten og utstyret som brukes, viser han frem den minste delen i utstyret: karabineren. Han spør så de slukørede tilhørerne hvor mye de tror den tåler. Tilbake kommer svar om alt fra 200 kg til et tonn. Svaret er 2700 kg. Så det står med andre ord ikke på utstyret. «Det eneste som kan stoppe deg her er hodet ditt og din egen psyke. Dette er trygt, men selvsagt en utfordring å gjennomføre», avslutter Eirik, før han begynner å demonstrere teknikk.

Sikkerhetspersonale står både oppe og nede ved hvert tau, og det er til sammen tre tau. De modige deltagerne kaster seg utfor én etter én, med skrekkblandet fryd. Noen jubler kraftig når de har bena trygt nede på kaia igjen.

Isabel, som jobber med booking, sier hun er klar for action og gleder seg til å sette utfor. Najat, som jobber i salgsavdelingen kan avsløre at hun kjenner adrenalinet strømme og pumpe hardt. I det de rappellerende kommer over rekka på båten, gjentar instruktøren budskapet om teknikken: ”Husk rumpa ned, og bøy i knærne!»

Eirik fra Arrcom sier at de har hatt mange gode opplevelser med bedrifter som kjører team-building kombinert med konferanse. Han forklarer at det er med på å bevisstgjøre mekanismer i beslutningsprosesser, individuelle såvel som i team. Han påpeker også at for mange blir det en aha-opplevelse når man forstår hva forutinntatte holdninger og personlige begrensninger gjør med avgjørelser man tar, og at dette er kunnskap som kan videreføres inn i de faglige diskusjonene som gjerne følger i etterkant.

 

Alle følger nøye med på instruksene i forkant.

Alle følger nøye med på instruksene i forkant.

Skrekkblandet fryd, men mest fryd :)

Skrekkblandet fryd, men mest fryd 🙂

Aller aller siste sjekk.

Aller, aller siste sjekk.

Magisk øyeblikk - sol og spenning!

Magisk øyeblikk – sol og spenning!

Nerverpirende øyeblikk i det man må gi seg hen og stole på tauet.

Nervepirrende i det man må gi seg hen og stole på tauet.

Najat kan melde om voldsomt adrenalin.

Najat kan melde om voldsomt adrenalin.

Når alle er trygt nede, har Andreas som er butikksjef på skipet, fått nyss om rappelleringen og vil hive seg med han også. Han er sporty og firer seg ned langs skipsiden på null komma niks. Rett etter at han har kommet seg over relingen hører vi et dansk, ivrig og karslig ”så kører vi bare”.

Andreas ville også prøve.

Andreas ville også prøve.

"Så kører vi bare"

«Så kører vi bare»

Gutta fra Arrcom har full kontroll.

Gutta fra Arrcom har full kontroll.

DFDS_Rapellering_27012015__mg_6159

Uforglemmelig øyeblikk.

Det står personell både på toppen og i bunnen av tauet.

Det står sikringspersonell både på toppen og i bunnen av tauet.

Snart nede!

Snart nede!

 

Vel nede på kaia mener Najat at det var artig, skummelt og gøy – alt på en gang. Bolette som var først ute, mente det var ”skikkelig sjovt!”. ”Jeg føler meg excited, full av ny energi og giv, som jeg gleder meg til å ta med meg inn i resten av arbeidsdagen”. Isabell forteller ivrig at da hun hang utfor båtripa spurte hun seg selv ”hva holder jeg på med?!?”, men tenkte ”jeg vil mer!” vel nede på bakken.

Alle de tøffe deltagerne var enige om at selv om det er et individuelt valg, og selvstendig prestasjon – føles det veldig godt å være sammen om det, støtte hverandre og heie på hverandre helt ned til kaia.

Ønsker du at ditt kollegium, ledergruppe eller lignende skal oppleve dette, kan du legge deres team-building og konferanse til DFDS. Les mer om booking og muligheter her.