Høyt og lavt i København Zoo

Gøy for hele familien i Zoo

Besøk København Zoo og la deg fascinere av flere enn 4000 forskjellige dyr fra hele verden. I parken finnes alt fra raske leoparder og farlige tigere, til søte dvergsilkeaper og høye giraffer.Et besøk i Zoo er like spennende sommer som vinter og er et godt alternativ til både Tivoli og Den Blå Planet. Med flere lekeplasser, aktiviteter, dyr og fristende restauranter, er du garantert en hyggelig og moro dag!

Zoo fyller 160 år!

Den 20. september fyller København Zoo 160 år og det feires gjennom hele året! Fra starten av mars kan du gå på oppdagelse i både Zoos historie og flere verdensomspennende prosjekter, når den gamle direktørvillaen blir omdannet til et historisk oppdagelseshus.

Pandaene flytter inn 11. april!

Si hei til en panda

Si hei til en panda

I år skjer det også flere spennende ting i Zoo. Arkitekter, ingeniører, byggearbeidere og Zoos ansatte har i lang tid forberedt seg på de to pandaene som flytter inn 11. april. Gjennom et helt nytt anlegg kan du se Mao Sun og He Xing, som kommer hele veien fra Chengdu i Kina.

Fra Antarktis til tropene

I Zoo kan du se isbjørner

I Zoo kan du se isbjørner

København Zoo er kjent for den høye standarden de holder i forhold til dyrene og deres velvære, og i parken lar de dyrene leve på mest mulig naturlig vis. I parken finner man derfor forskjellige avdelinger hvor man kan besøke dyrene i deres «miljø»! I tropeavdelingen kan man oppleve regnskogen slik den er i virkeligheten – med 90 graders luftfuktighet!
Dersom du ønsker å besøke en helt annen verden, må du ta turen til «Den Arktiske Ring». Her kan du gå gjennom en glasstunnel under vann og oppleve isbjørner som svømmer forbi.

Dårlig vær – ingen hindring i Zoo!

Klapp en livs levende slange

Klapp en levende slange

Skulle det være dårlig vær, så finnes det flere spennende steder innendørs eller under tak. Ta turen til Apejungelen, til Tropezoo, eller tre inn i varme «Afrika», nærmere bestemt Flodhestehuset. Her finner du 10 flotte aktiviteter du kan gjøre ved dårlig vær her.

Zoolab

La barna komme tett på insekter, lære om dyr og klippe, tegne eller støpe i gips i Zoolab.
Laboratoriet er åpent i helgene, ferier og på helligdager.

Klapp geitene i Børnezoo

Kom nær dyrene i Børnezoo

Kom nær dyrene i Børnezoo

I «Børnezoo» kan barna klappe de afrikanske dverggeitene og lære om kaniner og de forskjellige rasenes variasjoner.
Kanskje de er heldige og får oppleve ponni- eller griseagility, eller se når dyrepasserne går tur med lamaene.

Sminketeateret tilbyr ansiktsmaling hvor man kan forvandles til en skummel tiger, vakker sommerfugl, eller en sjørøver. Sminketeatret har åpent på «Papegøjepladsen» ved Tropezoo samt i «Børnezoo» i helgene kl. 10-15. Ansiktsmalingen koster dkk. 60,-

Zoos lekeplasser

I parken finnes flere forskjellige lekeplasser hvor barna kan ha mange timer med moro.
Zoo har en tigerlekeplass ved, nettopp, tigrene. Kjør i jeepen, løp over hengebroen, eller la barna klatre på leketigrene.
På den nye Zoofari-lekeplassen, som er omgitt av dyr på alle kanter, kan barna kjøre safaribilen, eller løpe fra «flodhestene» som ligger i vannet

Fristende spisesteder i Zoo

I Zoo finnes flere gode spisesteder med noe for enhver smak! Mattilbudet kommer fra alle fire verdenshjørner med alt fra deilig pita med lammekjøtt, gourmet-pølser med tilbehør, til lekre churros! Du finner en oversikt over alle Zoos spisesteder her!

Du kan også gjerne ha med deg matpakke om du heller ønsker det. I parken er det flere fine områder, både ute og inne, der det er fint å sitte og spise medbrakt nistepakke. Matpakkehuset i området ved «Børnezoo» er oppvarmet på kalde dager.

Zootårnet

Solnedgang og det flotte tårnet i Zoo.

Solnedgang og det flotte tårnet i Zoo.

Et besøk i, det over 100 år gamle, Zootårnet er et must når man er i Zoo. Tar du turen opp belønnes du med en fantastisk utsikt over Zoo og København hele 70 meter over bakken! Det koster dkk. 10,- å ta turen opp i tårnet og det er vel verdt hver krone.

Finn frem

København Zoo ligger i Frederiksberg, Roskildevej 32, mellom Cisterne og Frederiksberg Have.
Enkleste reisevei fra skipet er enten med shuttlebussen fra terminalen og til Nørreport Metro, for så å hoppe på buss 6A som stopper like ved inngangen til Zoo.
Alternativt kan man ta buss 26 fra terminalen og hoppe av på
De Små Haver (Pile Allé). Herifra er det rundt 10 minutters gange til parken.

Åpningstider

Kamalen Klara?

Kamelen Klara?

København Zoo har åpent hver dag, hele året! Det kan være lurt å undersøke åpningstidene for den dagen du vil besøke parken, ta en titt her!

Kjøp billetter sammen med ditt cruise

København i sikte

København i sikte

Nå kan du kjøpe inngangsbilletter til Zoo sammen med ditt cruise. Billettene koster 245,- per. voksen og 135,- per barn (3-11 år). Her følger det med fast track entrance, slik at man slipper køen inn til Zoo.

Er du fristet til å ta med familien på et cruise og besøke København Zoo? Ta en titt her

Mer inspirasjon til reisen med familien finner du i denne saken.