En skjult perle i Nyhavn

 

I en liten bakgate i Nyhavn, ligger den restauranten, Zeleste.  Nærmere eksakt, Store Strandstæde 6. Stedet er en godt bevart perle, hvor københavnerne strømmer til for å spise frokost, lunsj og middag. I det man trer over dørstokken og setter føttene på tregulvet med de sjarmerende sprekkene, kan man føle historien som sitter i veggene. Huset som ble bygget i 1664 er nemlig et av de eldste i hele København, det er lavt under taket, med en lun og koselig atmosfære.

10013753_739543639399109_2136406563_n

Velkommen til Zeleste, midt i hjerte av Nyhavn. Her blir du garantert tatt godt vare på.

Zeleste tilbyr å holde både møter og selskaper. Og hvem kan vel ikke tenke seg å arbeide eller feire i disse nydelige omgivelsene? På det meste kan huset på plass til 50 selskapsgjester.

Zeleste tilbyr å holde både møter og selskaper. Og hvem kan vel ikke tenke seg å arbeide eller feire i disse nydelige omgivelsene? På det meste kan huset på plass til 50 selskapsgjester.

På dette gulvet har flere tusen mennesker gjennom ulike århundrer gått.

På dette gulvet har flere tusen mennesker gjennom ulike århundrer gått.

Restaurantsjef, Jannike Plym forteller stolt om historien til sin arbeidsplass. Som blant annet har vært erotisk museum og arkitektfirma.

Restaurantsjef, Jannike Plym, forteller stolt om historien til sin arbeidsplass. Som blant annet har vært et erotisk museum og arkitektfirma.

Har man ønske om å sitte litt avsides har Zelest ulike sittegrupper, sånn som denne.

Har man ønske om å sitte litt avsides har Zeleste ulike sittegrupper, sånn som denne.

Huset er et av de få som overlevde bybrannen i København i 1728.

Huset er et av de få som overlevde bybrannen i København i 1728.

IMG_6418

På menyen finner du mest sjømat, men også tradisjonell dansk mat. Menyen til Zeleste finner du her.

IMG_6426

Jannike serverte oss nydelig mat. De har spesialisert seg på nordisk mat, fisk og skalldyr, samt på sesongens råvarer.

IMG_6428

En av lunsjrettene de serverer her, er deres berømte smørbrød med hjemmerøkt laks, reker og and.

IMG_6430

Blinier (små pannekaker) med rogn fra steinbit, en smakfull og delikat forrett.

IMG_6435

Til hovedrett spiste vi vildsvin fra Sverige med asparges, gulerotpure og potetkake. Nam:)

IMG_6442

Denne deilige fristelsen er en hvitsjokolademouse-kake med lime, laget på marsipanbunn, rullet i myntesukker og servert med blodappelsinsaus.

IMG_6412

IMG_6416

603834_578301232190018_323413247_n

For mange av gjestene er det bakgården som er høydepunktet med et besøk hos Zeleste. Denne bakgården er svært populær, spesielt på sommerstid, hvor besøkende nyter god mat og drikke i inspirerende omgivelser.

 Hilsen Københavnvennen Iben:-)