I en liten bakgate i Nyhavn, ligger den restauranten, Zeleste. Nærmere eksakt, Store Strandstæde 6. Stedet er en godt bevart perle, hvor københavnerne strømmer til for å spise frokost, lunsj og middag. I det man trer over dørstokken og setter føttene på tregulvet med de sjarmerende sprekkene, kan man føle historien som sitter i veggene. Huset som ble bygget i 1664 er nemlig et av de eldste i hele København, det er lavt under taket, med en lun og koselig atmosfære.
Velkommen til Zeleste, midt i hjerte av Nyhavn. Her blir du garantert tatt godt vare på.
Zeleste tilbyr å holde både møter og selskaper. Og hvem kan vel ikke tenke seg å arbeide eller feire i disse nydelige omgivelsene? På det meste kan huset på plass til 50 selskapsgjester.
På dette gulvet har flere tusen mennesker gjennom ulike århundrer gått.
Restaurantsjef, Jannike Plym, forteller stolt om historien til sin arbeidsplass. Som blant annet har vært et erotisk museum og arkitektfirma.
Har man ønske om å sitte litt avsides har Zeleste ulike sittegrupper, sånn som denne.
Huset er et av de få som overlevde bybrannen i København i 1728.
På menyen finner du mest sjømat, men også tradisjonell dansk mat. Menyen til Zeleste finner du her.
Jannike serverte oss nydelig mat. De har spesialisert seg på nordisk mat, fisk og skalldyr, samt på sesongens råvarer.
En av lunsjrettene de serverer her, er deres berømte smørbrød med hjemmerøkt laks, reker og and.
Blinier (små pannekaker) med rogn fra steinbit, en smakfull og delikat forrett.
Til hovedrett spiste vi vildsvin fra Sverige med asparges, gulerotpure og potetkake. Nam:)
Denne deilige fristelsen er en hvitsjokolademouse-kake med lime, laget på marsipanbunn, rullet i myntesukker og servert med blodappelsinsaus.
For mange av gjestene er det bakgården som er høydepunktet med et besøk hos Zeleste. Denne bakgården er svært populær, spesielt på sommerstid, hvor besøkende nyter god mat og drikke i inspirerende omgivelser.
Hilsen Københavnvennen Iben:-)