Thrifting i København – Fashion møter bærekraft

Hei alle moteentusiaster og bærekraftbevisste! I dag tar vi en tur til den fantastiske byen København, hvor thrifting er på alles lepper. Vi vil utforske de nyeste trendene, prisene og de bærekraftige initiativene som denne byen har å tilby. Og selvfølgelig, ikke glem å pakke med deg gode sko, for vi vil også dele avstanden fra DFDS terminalen til de ulike butikkene, og hvor i byen de er plassert.

Først og fremst, København har et pulserende marked for thrifting. Det er et ønske om å bevare og skape et bevisst forhold til klær og forbruk. Her kan du finne alt fra retro skatter til nyeste high-end designerklær på en mer miljøvennlig måte. Her får du muligheten til å være med å gjøre en forskjell for miljøet.

Thrift store

En båtreise med DFDS til København, er virkelig å anbefale. Båtturen er et rimelig og behagelig transportalternativ, og det er ingen grenser for hvor mange handleposer du kan ta med deg på hjemreisen. På lugaren er det rikelig med plass til alle vintage-skattene du måtte finne! Så, la oss komme i gang!

Influenserne @Sry.Will (William Simensen Eljarbø), @Vikioyen (Jonas Vikøren) og @Bambi_ih (Benitah Mutoni) har tatt thriftingscenen i København med storm. Gjennom deres engasjerende innhold har de satt fokus på de utallige mulighetene for å finne skatter gjennom bruktkjøp i byen.

Sjekk ut Jonas sin TikTok-video som viser hans spennende funn på en thriftshopping-tur. Eller Bambi sitt Instagram-innlegg som viser hennes unike stil satt sammen av vintageplagg. Og ikke minst William’s YouTube-video hvor han deler tips og triks for vellykket thriftshopping.

Her finner du litt mer detaljer om hver butikk:

  • Episode Vintage: Med en rask 20-minutters reise fra DFDS-terminalen, trår du inn i en verden av retroeleganse hos Episode Vintage. Butikken skryter av et nøye sammensatt utvalg av tidløse klær som tar besøkende til tidligere epoker og skaper en virkelig flott handleopplevelse.
  • Decades Vintage: Kun 15 minutter unna, ønsker Decades Vintage deg velkommen med åpne armer. Denne skjulte perlen tilbyr et mangfoldig utvalg av vintage-funn som fanger stilen fra tidligere tiår. Fra sære tilbehør til klassiske klær forteller butikkens samling historien om motens utvikling i hvert plagg.
  • Wasteland: En kort 10-minutters tur bringer deg til Wasteland, et fristed for de som søker edgy og eklektisk mote. Denne butikken er ikke redd for å utfordre grenser og presenterer plagg som gjenspeiler Københavns litt rebelske gatestil.
  • Keiko Vintage Store: En 25-minutters reise leder deg til Keiko Vintage Store, der skandinavisk minimalisme møter vintage sjarm. Butikkens utvalg oser av uanstrengt, sofistikert mote, noe som gjør den til et must for de som leter etter undervurdert eleganse.
  • Crush Vintage: Kun 5 minutter unna, trollbinder Crush Vintage oss med sin nøye utvalgte samling av klær. Sprudlende av farger og unike mønstre, er denne butikken en fest av individualitet gjennom mote.
  • Kilo: En rask 15-minutters unna finner du Kilo, en butikk som omfavner bærekraft og bevisst shopping. Med varer solgt etter vekt, oppfordrer butikken kunder til å utforske og finne skjulte skatter samtidig som de minimerer sitt miljøavtrykk.
  • Re Vintage: En 30-minutters reise fører deg til Re Vintage, en oase for de som verdsetter førsteklasses secondhand mote. Butikkens dedikasjon til å fremme bærekraftige motevalg er imponerende.
  • The Dellie: Et kort 10-minutters tur unna finner du The Dellie, en kreativ plass fylt med vintage-underverk. Denne butikkens unike karakter og sjarm skinner gjennom det nøye planlagte utvalget, noe som gjør det til en glede å utforske.
  • Prag: På bare 20 minutter kan du komme deg til Prag, en butikk som binder sammen vintage og moderne estetikk på en fin måte. Med fokus på å blande gammelt og nytt, tilbyr Prag en blanding av stiler som appellerer til en variert gruppe moteentusiaster.

Benitah Bambi Mutoni (@Bambi_ih)

København er virkelig et eldorado for de som ønsker å omfavne thrifting og bærekraft i moteverdenen. Uansett om du er på utkikk etter vintage, unike interiørvarer eller moderne bærekraftige merkevarer og design, har København det du trenger. Så ta deg en tur til en av disse butikkene og nyt opplevelsen av å handle på en mer bærekraftig måte.

Hva venter du på?

Seil avgårde til København med DFDS og finn din neste favorittbutikk bygget på thrifting og bærekraft!