5 TING DU KAN GJØRE I KØBENHAVN – HELT GRATIS!

Lille_Langebro. Foto: Rasmus_Hjortshoj

Du kan oppleve det beste København har å tilby, uten å bruke en krone! Her er 5 forslag til varierte, gratis opplevelser, enten du reiser som par eller familie.

Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant

1. Det kongelige Bibliotek
Det kongelige bibliotek ligger i Indre By, syv minutters gange fra Christianshavn, og ni minutters gange fra Kongens Nytorv. Er du opptatt av litteratur eller arkitektur er dette stedet for deg. Det majestetiske biblioteket er Nordens største, og spesielt kjent for sitt moderne tilbygg «Den Sorte Diamant», laget av granitt, glass og svart marmor. Ta heisen opp i sjette etasje for en ekstra fin utsikt over vannet.

Kødbyen København

Kødbyen

2. Kødbyen
Dette tidligere slakteriområdet har blitt omgjort til en trendy del av byen, og er hjem for kunstgallerier, butikker, kafeer og restauranter. Et besøk til dette pulserende distriktet er et must når du er i København.

Copenhagen Canal Sunset

Københavns kanaler

3. Islands Brygge Havnebad
Havnebadet Islands Brygge er et friluftsbasseng midt i København for både barnefamilier, mosjonssvømmere og strandløver. Her er solterrasse, 5 utendørsbassenger og 3 stupetårn. I vintermånedene kan du oppleve vinterbadere, som også nyter godt av de oppstilte saunaene på kaien.

Konditaget Luders

Konditaget Luders

4. Konditaget Lüders
På toppen av et parkeringshus i Nordhavn, med utsikt over Øresund, ligger Konditaget Lüders. I det tettbygde området gir taket på 2400 m2 plass til et alternativt aktivitetsrom og lekeplass, tilgjengelig for alle. Ta med barna på en aktiv utflukt eller bruk fasilitetene på taket til morgentreningen.

Lille_Langebro. Foto: Rasmus_Hjortshoj

Lille Langebro. Foto: Rasmus Hjortshoj

5. Havneringen
Ta dagens utflukt langs kanten av havnen, hvor stier, fortau og broer danner den 13 kilometer lange gang- og sykkelruten, Havneringen. Du vil passere uberørte grønne plasser, husbåter, arkitektoniske perler og mye mer. Hvis 13 kilometer er for langt, er ruten også designet for å deles opp i mindre biter på 2, 4 og 7 km.