Kaptein Henry fører skuta trygt i havn

DFDS Seaways seiler Oslo – København hver eneste dag, året rundt. Hver vei er det 275 sjømil. På «broen» jobber tre styrmenn og en kaptein, som roterer på 4-5 timers skift på turen til og fra København.

Henry Luffe har vært tre år i DFDS, og jobbet tidligere i Skandlines, et av Nord-Europas største rederier. Nå stortrives han med å føre Crown trygt fra havn til havn, og han kunne ikke tenkt seg en annen jobb.

– Jeg har prøvd å ha en 8-16-jobb, men det er ikke noe for meg! Da har man jo bare helgen fri, sier han og smiler.

Med syv barn er det greit å ha 14 dager helt fri når han er hjemme på Fyn, da får de mye kvalitetstid sammen.

Henry begynte i rederibransjen for 31 år siden, først som deksgutt og så veien til kaptein.

– Man blir aldri lei. Det er hektisk, og man har ikke tid til å kjede seg. Og så har man så flott usikt! Se så vakker Oslofjorden er, sier han og peker utover, før han skrur på høyttaleren for å ønske samtlige passasjerer velkommen om bord.