Cathrines jul i København

 

Det er full jul i Nyhavn, så jeg anbefaler dere å ta dere en tur innom «stamstedet», for selv om man har vært der ørten ganger før er det likevel noe magisk over stemningen når man går langs vannet.

Strøget, som er Nordens lengste shoppinggate, har selvfølgelig pyntet opp til jul.
 Normalt holder jeg meg litt unna selve gågåten, ettersom jeg liker de små skattene som gjemmer seg parallelt med Strøget bedre.
 Små tips fra disse gatene har jeg selvfølgelig tenkt å dele med DFDS leserne etter hvert.

Som sagt er jeg stor fan av parallell-gatene, men ironisk nok liker jeg veldig godt å gå i hovedgaten nå når det er jul og folkemengden vokser. Det er bare noe helt spesielt å oppleve livet som suser forbi. Jeg føler faktisk en indre ro når jeg går der selv om det kryr av shoppingglade, stressende mennesker. Men, folkehavet og juleutstillingene i alle vinduene, gir meg likevel en glad og fornøyd følelse.

 Det er nesten som å gå på et museum å se på kunst, eller være et lite barn i en stor godteributikk. Hvordan kan man ikke bli glad og inspirert når man ser utstillinger som dette?

Tekst og bilder: Cathrine Larsåsen

 

Bildet er fra kjøpesenteret Illum, det kjøpesenteret som ligger i Strøget. Julen vekker alltid barnet hos meg, og jeg elsker at julen også kan by på gratis gleder, som en god opplevelse.

 

De har forresten åpnet World Disney butikk rett ved siden av Illum bolighus. Jeg og min venninne Eline tok turen innom her forleden, og endte med å finne årets julegave til hennes tantebarn. 499 kr. for 2 store Disney bamser sies å være et vellykket kupp 😉  Så godt julegavetips til dere som har små barn.

Disney vekker frem barnet i oss alle 🙂

Prisklassen på skoene ligger mellom 7000 kr og oppover. Så de er temmlig dyre, men, det er da lov å ta en titt og kanskje få litt inspirasjon til hvilke ”kopier” man kan titte etter når man går i de andre butikkene. I kjøpesenteret Magasin finnes det en hele etasje kun for kvinner. Mye lekkert her altså, og en super skoavdeling med mer normale priser på sko 😉

Når det kommer til shopping for kvinner vil jeg anbefale butikker som ”Munthe plus Simonsen”, samt butikken til det ekslusive skomerket ”Christian Louboutin” som ligger i Grønnegade. De fleste jenter drømmer vel om et par herfra 😉

 

Hvis du starter ved Kongens Nytorv og beveger deg opp Strøget finner du ”Ny Østergade” i den første veien du kommer til på høyre side. Deretter ligger Pistolstræde i en av parallell-gatene. Rett overfor kvinnebutikken ”Gossip”.
 Går du inn Pistolstræde finner du bl.a. en utrolig hyggelig fransk restaurant som heter ” Alsace”. Den ligger diskret og litt bortgjemt, og jeg synes det er litt av hele sjarmen. Grønnegade hvor bl.a. Christian Louboutin ligger, finner du i neste gate etter Pistolstræde. Pistolstræde er en liten idyllisk gate 🙂

 

 

Designers Remix er også en spennende butikk for fashion entusiaster.
Butikken ligger rett overfor Illum, mot Kongens Nytorv.

Ta deg god tid og nyt juleutstillingene. Julen skal ikke kun handle om stress og kjøpepress.
Julen skal handle om glede, så kos deg og nyt København!