Lønningscruise? Morsom språkforvirring

Men det er ikke alltid like enkelt, kanskje. Sist jeg var på storbycruise med DFDS kom jeg over følgende tekst på et skilt ute på dekk: «Sid ikke på lønningen!». Som nordmann tenker man da på sin «lønning» – altså pengene man får hver måned fra arbeidsgiveren sin for jobben man gjør. Og da er det her på skiltet en oppfordring om IKKE å SITTE på den. Og det er jo på sin plass det; man skal jo ikke bare sitte på lønningsslippen eller på pengene sine. De er jo til for å brukes naturligvis, og da gjerne på et storbycruise til København!

Oppfordringen fra DFDS betyr naturlig nok noe annet enn det; nemlig at man ikke skal sitte eller klatre opp på gjerdene ute på dekk. Gjør man det, så står man i fare for å falle i vannet. Den danske lønningen er til for å beskytte oss – og bra er det.

Ser fram til neste lønningsdag, kanskje blir det et lønningscruise? Vi sees! God tur!

Innlegg: Kristian fra Oslo