Opplev København i golfbil

 

Osen jobber i DFDS, og har opplevd København på en rekke forskjellige måter. Ikke mange kan måle seg med golfbilen.

– Det gir en frihetsfølelse å kjøre rundt i en slik bil uten vegger. Vi nordmenn setter alltid pris på litt vind i håret. Hvis det regner kan du kanskje bli litt våt, men det blir man vel uansett hvis man er utendørs og det regner, sier Osen.

Han forsøkte bycarten for ikke lenge siden, og er helt sikker på at han kommer til å forsøke dette igjen. Konseptet er nyoppstartet, og Osen tror dette kommer til å bli en suksess for Københavnglade nordmenn.

– Ulempen med å kjøre bil er at  du føler deg så langt unna det du kjører forbi. Her får du følelsen av å være inne i bybildet når du passerer det. Og du kan selvfølgelig stoppe når som helst for å oppleve byen.

Bilen er utsyrt med GPS som tar deg rundt i København. Du kan enten planlegge å kjøre en av de planlagte turen, eller du kan kjøre helt på egen hand. Uansett kan du oppleve de mange torg, plasser og små gater.

GPS-systemet har også en egen turistguide. Hvis du for eksempel er ved Den lille havfrue, vil du få en innføring i både kunst og historie knyttet til den lille damen i vannkanten.

– GPS-systement gjør at det praktisk talt er umulig å kjøre seg vill. Hvis du havner utenfor en av de foreslåtte rutene kan du be om veien tilbake, forteller Osen.

– Den fungerer i utgangspunktet som en vanlig bil, men er enklere. Det er automatgir, og nøkkelen har tre funksjoner. Fremover, bakover og nøytral (fri). Det er ingenting å være skeptisk til, med andre ord.

Bilen går på strøm, og hvis du skal kjøre hele dagen må den lades opp noe underveis. Da er det greit å vite at bilen kan plugges til en hvilken som helst stikkkontakt. – Stopp på en café for en kaffe og litt strøm, er anbefalingen fra Osen.

Bycarten koster i utgangspunktet 800,- for to personer en hel dag, og 1200,- hvis dere er fire personer. Frem til 30. september tilbyr Bycart imidlertid en rabattert pris til reisende ra DFDS: 500,-for to personer, og 800,- for fire personer. Henvend deg i resepsjonen ombord, og så ordner de det praktiske. Hvis det gjøres i god tid står bilen og venter på deg i København.

Vær oppmerksom på at du trenger sertifikatet for å kjøre bilen.

Sjekk ut mer på www.bycart.dk