Sushi i tårnet

Selv om restauranten er ny, ble Det Japanske tårn satt opp helt tilbake i 1896. Å ha et bygg av klassisk japanske arkitektur midt i København er eksotisk den dag i dag. Tenk hvordan Københavnerne opplevde det for over 100 år siden! Det er ikke vanskelig å tenke seg at tårnet ble lagt merke til i en tid uten Internett, uten billige flyreiser og da selv svart-hvitt bilder var en sjeldenhet.

I begynnelsen av tivolienes historie var fremmede kulturer og eksotiske innslag svært viktig. Underholdningen var selvfølgelig av topp klasse også da, og ingen kunne underholde som japanske turnere. Tivoli fikk rekruttert noen turnerne fra Japan, og som en del av et slikt konsept åpnet man altså det Japanske tårn. Her ble det først og fremst servert te til gjestene, forteller Henrik Damgaard som er restaurantsjef i tårnet. For i 2012 er nemlig tårnet blitt til en nyåpnet sushirestaurant.

– Vi har hentet Danmarks dyktigste sushi-kokker, og resultatet har ikke latt vente på seg. Jeg er veldig forønyd med det vi har fått til i det som er ett av Tivolis mest kjente bygg, sier Damgaard.

Her serveres tradisjonelle japanske matretter som sushi og teriyaki. Stedet har vært godt besøkt i hele 2012, og tilbakemeldingene har vært veldig gode.

Stedet er nå stengt for sommeren, men hvis du planlegger å ta turen i løpet av Halloween-perioden fra 12. – 28. oktober er stedet åpent.

 

– Det japanske tårn er en viktig del av historien til Tivoli, og den tar vi var på ved å servere mat av høy klasse, forteller restaurantsjefen i Det Japanske tårn

 

– Dette bildet tok jeg selv. Ser det ikke bra ut?

Restauranten i høstsol

Ikke helt sushi du får kjøpt «på hjørnet».

Midt i Tivoli – Det japanske tårn