DFDS’ julekalender 15.12. Her er dagens konkurranse!

Velkommen til dagens luke. I dag har vi smakt på deilig dansk julelunsj på Københavner Cafeen. Se hvordan en ekte dansk julelunsj skal se ut, svar på oppgaven og vinn en herlig reise med smakfull mat.

Johny og Helle

Ekteparet Johny og Helle driver Københavner Cafeen

Københavner Cafeen er et koselig ærkedansk spisested i sentrum av København, med dunkel belysning og burgunderrøde vegger. Restauranten har holdt på i over 20 år, med stamgjester som Rolv Wesenlud og Torvald Stoltenberg.  Innehaveren Johny Siestø Hougaard driver restauranten sammen med kona Helle Siestø Hougaard. Paret har en forkjærlighet for dansk julemat.

– Her serverer vi julemat fra mai til desember. And- og fleskesteik er veldig populært, og noe vi selger spesielt mye av nå i førjulstiden. Vi har også over 10 ulike sildetyper, sier Johny.

Sild er populær julemat i Danmark, og danskene spiser gjerne sild både på julaften og til julefrokost 1. og 2. juledag. Snaps er viktig tilbehør, og på Københavner Cafeen står det flasker fremme på alle bordene, der de til slutt måler opp hvor mye du drikker.

Københavner Cafeen er svært populær blant nordmenn, og Johny opplyser at rundt 60 prosent av gjestene deres er norske.

– Vi er veldig glad i nordmenn her på Københavner Cafeen og ønsker gjerne flere på besøk. Velkommen skal dere være, igjen og igjen!

Københavner Cafeen ligger i Badstustræde 10 i København.

Slik gjør du:
Les saken og svar på spørsmålet nedenfor. Svaret – som finnes i artikkelen – fyller du inn i skjemaet under innen klokken 24.00 i dag 15. desember.

Dette kan du vinne:
I dag kan du vinne båtreise for 2 i lugar med vindu, og hotellovernatting for 2 i dobbeltværelse på Imperial hotel, inkl. frokost. Det moderne hotellet ligger sentralt i København, med kort avstand til Tivoli i København og Rådhusplassen. Gavekortet er gyldig til 25/10 2013

Spørsmål: Hva pleier danskene å spise til julefrokost 1. og 2. juledag?

Din nettleser støtter desverre ikke denne tjenesten.

 

Flere bilder fra Københavner Cafeen:

Ekte dansk julelunsj

Slik ser en ekte dansk julelunsj ut på Københavner Cafeen

Kongefamilien

På Københavner Cafeen har de i tillegg til julemat, også en forkjærlighet for kongefamilien

Dansk julelunsj

Dansk julelunsj på sitt beste

Velkommen inn!

Velkommen inn!