Leserbrev: DFDS for alle!

vego

Vi har fått inn et kjempeflott leserbrev fra Firoza Vego ved Vego Gård i Buskerud. Vi er utrolig glade for at båtreisene med DFDS oppleves som like fine og morsomme for alle:) Firoza får et gavekort på DFDS-tur for to personer.

vego2

«DFDS for alle!

Glade og fornøyde barn på tur er noe alle gleder seg over! Men for enkelte er det å reise til Danmark ekstra moro – for ikke alle har noen å reise med, råd eller mulighet. Vego Gård avlastningssted ved Kongsberg i Buskerud tilbyr helge- og ferieopphold til mange barn og ungdommer som har ulike typer utfordringer i livet, eller som har familie som har det. I tillegg til friluftsliv og nærmiljø tar vi også turer i inn- og utland for å få andre inntrykk og sosial læring, blant annet med DFDS til København. For blandede barnegrupper med ulike utfordringer er det ikke bare, bare å kaste seg avgårde på en billigbillett for turens skyld. Det må planlegges godt fra avreise via gjennomføring og ingenting er «vel i havn» før alle barna er hjemme hos seg selv fulle av gode opplevelser!

vego

For oss voksne som arrangerer turene innebærer de trygge rammene på en båttur at de fysiske fasilitetene fungerer og at servicearbeiderne ombord stiller opp når vi trenger det. Det kan være alt fra fysisk funksjonshemming til sjøsyke eller behov for allergifrie alternativer. Dette har vi opplevd som bra hver gang! Barna blir møtt på en svært god måte og alle gjør sitt beste for å imøtekomme dem, hjelpe og gi oppholdet en god opplevelse enten det er i butikker, restauranter, servicearenaer eller i aktiviteter. Barna får en følelse av å bli sett og hørt og det bidrar til et smidig opphold som er svært viktig for oss voksne som har et gledelig, men krevende døgn hvis ting ikke fungerer.

vego

I København er det flotte opplevelser som venter, enten det er Experimentarium hvor vi utforsker naturvitenskapen og blir klokere på en morsom måte eller Tivoli, dyrehagen eller Planetariumet med mengder av læring og underholdning. eller bare en busstur rundt i København, spise god mat og høre et annet språk! Det er klart at det er dejlig å være norsk i Danmark :)»

Ta båten til Danmark du og!

vego