By-syklene er tilbake i København!

El-motor, høyteknologisk skjerm og kritthvit maling. 30. mars ble oppgraderte by-sykler lansert i  Europas store sykkelby, København.  Og hva er vel bedre enn å oppleve den pulserende storbyen fra sykkelsete?

Sykkelene, som har fått kallenavnet»svanen», plasseres på såkalte ladestasjoner over 20 steder i København. I første omgang er det 250 sykler som lanseres, men etter sommeren vil hele 2000 sykler og 60 ladestasjoner være tilgjengelig. Sykkelens maks hastighet er 30 kilometer i timen, og kan brukes i fire timer før den må lades. Du kan hoppe av og på, og låse sykkelen som du måtte ønske. Og hvis sykkelen din er på vei til å gå tom for strøm, er det bare å dra til neste stasjon og finne en ny.

Den nye genrasjonen bysykelister blir utstyrt med nettbrett på styret, hvor man får en slags veiledning, men også mulighet til å betale for å leie sykkelen og legge opp en reiseplan med GPS`en.  For å kunne leie sykkelen må du registrere deg og dine kredidkortopplysninger, enten på deres hjemmeside eller på nettbrettet. For en times tur koster det 25 danske kroner.

Her kan du lese mer om by-syklene. For å se bilder av den populære sykkelen, bla deg nedover siden.

Hilsen Københavnvennen Iben:)

 

IMG_6399

IMG_6401IMG_6409

IMG_6390

IMG_6387

IMG_6407

IMG_6408