Københavntips fra Norgessjef Vivian Sivertsen

Vi håper og ønsker at denne bloggen kan være til glede og inspirasjon for alle som ønsker å kombinere cruiselivet med smaken av storby. DFDS Seaways seiler som eneste rederi til København hver eneste dag hele året klokken 17.00. Vel, helt sant er det ikke: Akkurat på julaften ligger vi til kai! Men de andre 364 dagene i året er du velkommen til å seile med oss til en av verdens beste storbyer!

Jeg har vært i Købehavn svært mange ganger opp gjennom årene, og blir bare mer og mer glad i denne byen som har «alt» man kan forvente av en storby. Den passer like godt for romantiske par som for flerbarnsfamilier, og som destinasjon for en «kick off» med jobben er den også perfekt!

 

Her er noen Københavntips fra meg jeg gjerne vil dele. Og flere kommer etter hvert. På gjensyn!

 

Kleskjeden Abercrombie and Fitch:

Visste du at den populære kjeden har åpnet butikk i København? Den ligger rett ved Illum. I sommer var jeg der med min 12 år gamle datter som hadde fått lov til å kjøpe seg et plagg som bursdagspresang. Jeg skal love dere at hun koste seg i butikken. Det bugnet av ”kule” ungdomsklær som alle luktet av den berømte duften fra A&F. Etter to timer (ja, da hadde mor fått nok 🙂 ) hadde hun prøvd det meste, og det ble til slutt litt flere plagg enn ett. Det skal sies at det er en liten opplevelse å være der inne. Alle som jobber der snakker engelsk og i utgangsdøren står det noe som ligner en «hot» amerikansk mannlig skuespiller i bar overkropp, som man kan bli tatt bilde av sammen med. Både mor og datter stod over det… (Denne gangen!) Verdt et besøk hvis du har med deg en teenager.

 

A&F i København

 

Sara Sivertsen (12) i ett av sine A&F-plagg kjøpt i København

 

Foto: Google.com

 

The Royal Café på Strøget:

Her er miljøet herlig, servicen god – og de serverer nydelige danske smørbrød («Smushies»).

Foto: The Royal Café

 

Foto: The Royal Café

Eksempel på «Smushies». Foto: The Royal Café

 

Eksempel på «Smushies 2» Foto: The Royal Café

 

Restaurant NOMA:

Her har jeg hatt verdens beste matopplevelse! Å stå i kø på telefonen for å få et bord der er verdt ventetiden. Maten er rene kunstverket – både for ganen og øyet.

 

Foto: Sarah_Ackerman/flickr.com

 

Foto: paz.ca/flickr.com

 

Foto: carendt242/flickr.com