Barnas univers

Foto: Tyco Brahe Planetarium

Det er mange grunner til å besøke Planetariet, og en av de viktigste for oss voksne er at det er minst like fascinerende og lærerikt for store som for de små.

Katrine Lyhne som er ansvarlig for barneunderholdningen på Pearl of Scandinavia er ikke i tvil: har du med barn til København bør du definitivt besøke Planetarium.

 

 

Planetarium ble åpnet i 1989. Hensikten var å gi dansker muligheten til å oppleve stjernehimmelens skjønnhet og astronomiens fascinerende univers. Senteret har til hensikt å gi innsikt i spørsmål som opptar menneskene, og som ville vært vanskelig å oppleve uten et slikt opplevelsessenter. Hvordan levde dinosaurene? Hvordan er det på havets bunn? Hvordan ville det vært å reise i verdensrommet?

Ta en kikk på nettsidene deres, og la deg inspirere til neste tur med DFDS.

 

Foto: Tyco Brahe Planetarium

Foto: Tyco Brahe Planetarium

På Planetariet er det utstillinger, foredrag og mye mer. Spesielt Rumteatret er verdt å få med seg. Det omtales som planetariets hjerte, og er med sitt 1.000 kvadratmeter store lerret et sted for de unike helt filmopplevelser. Du tas med på fantastiske reiser ut i universet med deres stjerneprojeksjon, tilbake til dinosaurenes tid og under havoverflaten. Filmene er spektakulære (for øvrig både i IMAX- og 3D-format) og det hele kan helt klart gjøre København-turen til en minneverdig opplevelse for både barn og voksne.

Bygget i seg selv er alene verdt et besøk. Noen beundrende blikk fra utsiden er nesten obligatorisk hvis du skulel være i området.

Foto: Tor Lie

 

Foto:  Rowan of Ravara/Flickr.com