Herlufs ostekjeller og Justin Timberlake

 

I 2006 var det MTV awards i København. Alle artister skulle lage en liten video-jingle, og Herluf Krauses ostekjeller ble plukket ut som location for Timberlake.

– Han var en flott gutt, veldig hyggelig. Og så smakte han på noen av de sterkeste danske ostene vi har, og han likte dem alle sammen. Han ga i alle fall uttrykk for at han likte det, smiler Vivi Krause.

Timberlake skulle egentlig bare en kort tur innom, men ble mye lenger enn avtalt i følge ekteparet som driver den lille osteforretningen i Gothersgade 41. Vi kan uten problemer forstå popstjernen. For et hyggeligere ektepar og en mer sjarmerende forretning er det vanskelig å finne frem til. Kjelleren kan fremstå som litt enkel, men den varme velkomsten du får preger hele forretningen. Og osten du får kjøpt! Nam, nam…

Herluf Krause har mottatt både priser og hedersomtale for sin behandling av ost. Ostehandleren er kjent over hele Danmark for sin kunnskap om ost generelt, og ikke minst kunnskap om hvordan ost skal lagres.

– Ostelagring er avhengig av en rekke ulike faktorer. Fuktighet og temperatur er kanskje mest åpenbare, sier Krause som gjerne gir smaksprøver til de besøkende.

Så hvis du skal kjøpe ost – ta deg en tur til Gothersgade og bli der en stund. Det er hyggelige folk å slå av en prat med.

Har du andre spesialeforretninger i København som fortjener omtale her på Storbycruise? Legg igjen forslag i kommentarfeltet.

Foto: Tor Lie

Justin Timberlake er akkurat som Storbycruise.no fan av Herlov Krause og hans ostekjeller.

 

Hyggeligere velkomst får du nok ikke i noen annen forretning i København.

Vindusshopping i København.

Herluf Krause har fått heder og ære for sin innsats for osten.

Fast og fornøyd kunde.