Endelig Tivoli-jul igjen!

 

Tivoli er ikke bare en fornøyelse. Den gamle og ærverdige parken er en viktig del av både Københavns og Danmarks kulturhistorie. Siden 1994 har parken hatt juleåpent, og dette har etterhvert blitt en sentral del av alt som har med julestemning i Kongens by. De fleste attraksjoner har åpent også i desember, og i tillegg settes det opp juleboder, julekonserter og hele 232.500 julelys. De fleste er imidlertid enig i at det er juleutstillingen som virkelig er prikken over i-en.

Jacob Helenius er er scenograf og avdelingsleder i Tivoli. Det meste av hans tid går med på å gjøre hele parken så hyggelig og full av julestemning som mulig. Han er stolt over hva de har klart å skape i parken, og ikke minst stolt over arbeidsplassen han har.

– Tivoli er veldig godt besøkt i julen, og det er fint å se at besøket har blitt en tradisjon for Københavnere og tilreisende, sier Helenius.

I 2011 var temaet russisk jul som ble tatt svært godt i mot av de besøkende. En slik satsing tar lang tid å planlegg. Allerede på høsten begynner Helenius med feiringen som kommer over ett år senere.

– Det blir en del reising i min jobb. Inspirasjon er viktig, men vi er samtidig opptatt av å gjøre det på vår måte. Julen i Tivoli får du ikke noe annet sted i verden, sier Helenius

 

 

Nordisk jul

Nytt av året er en egen utsilling med norsk, svensk og dansk jul som tema. Helenius gleder seg som et barn.

– Det kommer til å bli fantastisk. Nordisk nisser overalt. Vi har til og med levende reinsdyr, forteller Helenius.

Han presiserer at Tivoli ikke legger bort fjorårets suksess med russisk jul.

– Russisk jul er og blir noe helt spesielt. I tillegg er det flott at vi får innblikk i hvordan julen feires andre steder i verden. Så «Fader Frost» vil være å se også i år, smiler scenografen.

 

Åpner 16. november

Litt misunnelige er vi nordmenn på danskene som har noe slikt midt i hovedstaden. På den andre siden blir det desto hyggeligere å ta en tur til København. Hvis du ønsker å ta deg en tur til den danske hovedstaden i førjulstiden er selvfølgelig DFDS behjelpelige med både inngangsbillett og nødvendig informasjon om parken. Og har du ikke opplevde Tivoli i desember anbefaler vi så definitivt et besøk.

 

Jul i Tivoli. Foto: Lars Bech

Russisk jul i Tivoli

 

Hele parken pyntes til jul.