Bobby the Pianoman

Det er noe eget å sette seg ned ved flygelet til en ekte entertainer. Alle som får plass rundt flygelet føler virkelig at underholdningen er spesialtilpasset dem.  Bobby som spiller ombord på Pearl Seaways har seilet med DFDS i 10 år. 7 år med et band, og nå tre år som pianomann. Han synes denne jobben hvor han er alene med flygelet og publikum er den beste.

– Dette er noe helt annerledes enn å spille i band. Tilpasningen til publikum er intens, og noe som skjer hele kvelden. Folk setter seg ned sammen med meg av ulike grunner, og jeg må spille deretter. Det er en fantastisk spennende jobb, synes han.

Han forteller at det ikke bare er dem ved pianoet han må tenke på. Også de som sitter i baren, og dem som går forbi er viktige.

– Jeg må alltid tenke på alle i nærheten av pianoet, men de som setter seg ned på barkrakkene langs flygelet er selvfølgelig de viktigste. Selv om jeg spiller klassisk rock og pop, er det akkurat som jeg kan snakker mens jeg synger. Du må la sangen bli en samtale med publikum.

Det nærmer seg jul, og Bobbys julefavoritt er definitivt «Driving home for christmas» med Chris Rea. Favoritten blant folk flest er selvfølgelig «Pianoman» av Billy Joel – også nå i førjulstiden.

– Noen ganger ønsker folk den seg så ofte at jeg spiller den 6-7 ganger i løpet av en kveld, og det er helt greit. Jeg er her for gjestene til DFDS, og elsker jobben min!

– … son, can you play me a memory? I´m not really sure how it goes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– John at the bar is a friend of mine. He gets me my drinks for free. He is quick with a joke…