Vi tester festmenyen for grupper om bord

DFDSmiddag

Jeg heter Asle, og jobber med salg i DFDS. Jeg og alle mine kolleger har nå vært om bord Crown Seaways for å prøvesmake den fantastiske festmenyen for 2013. I tillegg til at vi fikk oss et herlig måltid, er det er viktig for oss å kjenne til alt vi tilbyr våre gjester av mat og drikke. Når du ringer til oss, så skal du få våre anbefalninger om mat og drikke, om du vil.

Festmenyen er en 3-retters middag som serveres til grupper på åtte personer eller flere, og er felles for alle deltakerne i gruppen. Festmiddagen serveres gjerne med vid ad libitum og kaffe avec. Skipets egen sommelier er tilstede og øser av sin kunnskap om mat og drikke.

vin

Restaurantens egen sommelier anbefalte hele veien passende viner.

Jeg forstår at det kan være en utfordring å sette sammen den perfekte meny, så etter å ha smakt meg gjennom femten ulike retter, tenkte jeg det var mer enn rimelig å dele mine tips med dere.

På årets festmeny står fem ulike forretter, og vi i DFDS smakte like godt på alle sammen.

forretter

Først ut var blomkålsuppe med trøffel, servert med baconcrunch og gressløksirup. Det høres friskt ut, og smaker herlig. Det var en god kraft og fyldig smak. En god start, som ble min personlige favoritt blant forrettene. Vår sommelier forklarer at det til blomkålsuppe bør drikkes en fransk Riesling, men at det for en mer raffinert smak anbefales en fransk hvitvin – Poilly Fumé av Jean Pabiot.

Fisk

Til neste rett spiste jeg ikke bare én, men fire forretter på en gang. Oksesroulade med gåselever, servert peccorino og valnøttsirup. Fisketerrine med noritang og hummer, servert med rugbrødflak. Grillet scampi og blåskjell servert med wasbidressing og marinerte nudler, og til slutt røkt perlehøne, servert med bjørnebærsalat og søt sennepsdressing. Okseroulade og scampi høstet mye ros. Gode og trygge valg for større selskap. Flere av våre ansatte hadde disse som favoritter.

Til å være en helt vanlig dag på jobben, var ikke dette en dårlig lunsj! Faktisk hadde vi vært veldig fornøyd om vi bare fikk servert forretter til middag.

middag

Så var det tid for hovedrettene. Humøret var på topp, men det var tid til å skjerpe blikket og gjøre notater. Hva har sjefskokken i vektlagt i år?

På menyen stod indrefilet av okse, lammestek, langtidsstekt svinefilet, laks med urtesoufflé og rogn og glasert andebryst. Danskene er kjent for å være glad i and, og det ble fort klart at glasert andebryst servert med appelsinsaus, rotfrukt og waldorfsalt falt i smak blant de fleste ansatte i DFDS. Et glass spansk rødvin – Montebaco Crianza av Ribera del Duero – setter prikken over i’en for denne makeløse hovedretten.

Indrefilét av okse

Lammestek med rosemarinsaus, servert med tomat ble også veldig populær. Lammesteken var både mør og passe i smaken. Til lammesteken serveres en herlig italiensk rødvin – Valpolicella Ripasso av Tommasi.

Et trygt og sikkert valg er indrefilet av okse med papriktapenade, portvinsaus og jordskokkrøsti. Indrefilet av okse er alltid populært, og denne vil nok stå på menyen i flere selskaper. Til indrefilet av okse serveres den spanske rødvinen Viña Pomal Reserva fra Rioja.

Langtidsstekt svinefilet med kremet madagaskar peppersaus, duchesse poeter og gulrotpuré var nydelig og mørt. Til dette serveres det en spank rødvin – Viña Pomal Reserva av Rioja.

Laks med urtesoufflé og rogn servert med estragonsaus er mild i seg selv, men brasert fenikkel gir retten et behagelig kick. Til laksen serveres en frisk hvitvin fra Frankrike – Pouilly Fumé av Jean Pabiot.

Så var det endelig tid for dessert. Alle dessertene var en innertier blant kollegaene. Det smakte himmelsk! For hva skal man velge? Mokka iskake, klassisk ostekake, trippel sjokaladepai, rørt blåskimmelcrême, campertin og manchego med plommekompott eller Toscanøttekake?

En av de fantastiske dessertene i årets festmeny

Det ble utrolig vanskelig å velge en dessertfavoritt, men en dessert skilte seg likevel ut for meg. Toscanøttekake med pasjonsfruktkrem var helt nydelig. Til dessertene serveres dessertvinen Sandeman Old eller Late harvested, Brown Brothers, Australia.

Etter å ha vært gjennom alle 15 rettene; her er min drømmemeny i 2013:

Forrett: Blomkålsuppe med trøffel, servert med baconcrunch og gressløksirup
Hovedrett: Glasert andebryst servert med appelsinsaus, rotfrukt og waldorf salat
Dessert: Toscanøttekake med pasjonsfrukt krem

dessert

Se hele menyen her. Hvilke retter ville du valgt?

Vil du høre mer om festmenyene og vårt kurs og konferanseprodukt, ring oss gjerne på telefon 2162100. Vi ser frem mot å høre fra deg!