Leserbrev: Jenteshopping i København

«Shoppingtur til København med jentene er topp hele året, men enda litt morsommere når det er SALG! Båtreisen til København er superdeilig. Mange flotte spisesteder. Denne gangen var grillrestauranten mest fristende. Skikkelig restaurant-hamburger med chips er akkurat passe etter julematen, syntes vi – en fin start! Etter mat er det deilig å rusle litt på båten og se på alle lysene i vinternatta som glir forbi der inne på land.

køben 007

Men jentetur til Køben krever oppladning! Koselige lugarer – og det er noe helt spesielt med sengetøyet til DFDS Seaways. Det blir litt av en dag i morgen, tenkte vi… Etter en god frokost på båten var vi snart klar til dyst. «Sid ikke på lønningen!», sto det på et skilt. Det kan du tro vi ikke gjorde!

Jenter som vil drive power-shopping med mest mulig på minst mulig tid tar en tur på varehuset Illum på Strøget. Her finner du mye flotte klær av skandinaviske merker – særlig de danske. Nå hadde de fått en ny, dansk label – Whiite. Herlige klær det går an å bruke! Ta en tur i interiøravdelingen også. Susanne Schjerning lager sengetøy og tekstiler, veldig flott. På toppen av varehuset finner du en hyggelig kafe. Om sommeren er det en balkong for å sitte ute – midtvinters nøyer vi oss med glasstaket!

Hvis du ikke har fått nok nå, begynner du kanskje å slite litt med tiden før båten skal hjem. Da går du opp til Kongens Nytorv og tar buss nr. 26 utenfor Kgl. Theater til Langeliniekaj. Her finner du mange outlet-butikker – alt fra Ticket to Heaven til Noa Noa. Det beste er at Langeliniekaj bare er et lite stykke fra båten. Så er dere ikke altfor nedlesset, kan dere fint gå tilbake. Buss nr. 26 går forøvrig til fergehavnen. Eller ta en taxi. For alle pengene du har spart! Vi ruslet tilbake. Og kom forbi denne fine benken utenfor møbelbutikken Tripp trapp (øverste bilde).

Nei, «sid ikke på lønningen!». Det er morsommere alternativer i København!»