Bornholmske gourmetopplevelser

 

København er en av verdens absolutt beste byer å dra til hvis du vil spise spesielt godt. Danskene har blitt spesielt gode til å modernisere det tradisjonelle, og det har gitt massevis av stjerner i Michelin-guiden de siste årene. Blant de mange restaurantene som dyrker høy kvalitet på råvarer finner vi den Bornholmske restauranten Koefoed. Storbycruise har snakket med Michael Rønnebæk-Rørth som leder den flotte restauranten i Landgreven 3. Han forteller at Koefoed har grepet tak i denne danske trenden, men sier han har forsøkt å lage en enda tydligere rød tråd enn det som er vanlig. Den røde tråden er øya Bornholm i Østersjøen.

– Alt vi gjør har med Bornholm å gjøre. Råvarene er fra Bornholm, drikkevarene er i stor grad fra Bornholm, interiøret er inspirert av Bornholm og det organiske, og glassene på bordet er faktisk fra den herlige øya i Østensjøen. På den måten kan våre gjester virkelig fornemme det Bornholmske midt i hjertet av København, forteller Rønnebæk-Rørth.

For den som har vært på Bornholm er det ingen overraskelse at sild og annen sjømat er viktig på restauranten, men også gris og storfe har blitt en sentral del av jordbruket etter at fiskerinæringen har fått flere utfordringer de siste årene. Rønnebæk-Rørth forteller at de naturgitte forutsetningene for landbruk uansett er svært gode.

– Når du spiser på Koefoed kan du formelig smake at maten herfra har hatt en kontakt med det naturlige.

Koefoed har servering både til lunsj og middag. På dagtid er det smørbrød som er hovedingrediensen, mens det på kveldstid er gourmetresturant med omtale i Michelinguiden hele fem år på rad. Nylig ble Kofoed nominert til årets lunsjrestaurant. Det er enda mange måneder til man får vite hvem som vinner, men Rønnebæk-Rørth forteller stolt om hva han tror er årsaken til nominasjonene:

– De herlige Bornholmske smørbrød!

DFDS har nylig etablert et samarbeid med Koefoed, og reiser man som gruppe kan man nå bestille lunsj samtidig som man bestiller sin reise. Rønnebæk-Rørth ønsker alle nordmenn hjertelig velkommen til restauranten, og legger til at han spesielt skylder alle som reiser med DFDS Seaways en ekstra fin opplevelse ettersom det faktisk var på båten han traff sin kone da han jobbet der for en del år siden.

Vel møtt og vel smakt!

Se bildene under. Ser det ikke bra ut?

 

Em pariserbøf fra Bornholm i København.

En pariserbøf fra Bornholm i København.

Vegetarrett med brunet smør. Grønnkål, blomkål, selleri, timian og dill

Vegetarrett med brunet smør. Grønnkål, blomkål, selleri, timian og dill

Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem

Sjokolade

Sjokolade

Chambre separee hvis dere for eksempel reiser med jobb eller stor gruppe venner?

Chambre separee hvis dere for eksempel reiser med jobb eller stor gruppe venner?