Våren i Nyhavn

 

Når våren har kommet trekkes vi nordmenn mot København – og spesielt Nyhavn. Havneområdet er blant de absolutt mest besøkte turistmål i byen, og besøkes hver eneste dag av nordmenn som har lagt sin elsk på de sjarmerende bygningene, restaurantene, cafeene og lukten av sjø og havn.

Nyhavn har imidlertid ikke alltid vært like hyggelig som i dag. Først på 80-tallet ble stedet pusset opp til dagens standard, og nordmenn som kom med båten oppdaget virkelig områdets potensial. Hvis du i dag spør en nordmann om hva han liker best ved København vil nesten alltid et av svarene være Nyhavn. Det å ta en fot i bakken her er aldri feil, og da spesielt ikke om våren og sommeren.

Nyhavn er bokstavelig talt en rekke av favoritter, og alle København-reisende har sine favoritter. Vi i Storbycruise har også våre. Av uteserveringer er nok de to som heter Cap Horn og Nyhavns Færgekro de hyppigst besøkte. En av Nyhavns virkelige perler er bakgården på Restaurat Zeleste, og den er verdt et besøk.

Når det blir enda varmere i været anbefaler vi å kjøpe en deilig is i Vaffelbageren ved broen, Nyhavn 49. Sett deg ned ved kaikanten, og bare nyt det yrende folkelivet.

Hvis det blir for yrende (kan det egentlig bli det?) er kanalbåten i umiddelbar nærhet, og ikke langt unna finner du smørbrødrestauranten Ida Davidsen som vi har omtalt tidligere.

Hva liker du best med Nyhavn? Og hva tror du det egentlig er med Nyhavn som gjør oss nordmenn så begeistret? Legg inn en kommentar under alle de herlige bildene.

Nyhavn er kanskje ekstra deilig om sommeren?

Nyhavn er ekstra deilig om våren.

Is i Nyhavn

Familieliv og is i Nyhavn.

Lite som slår en vårdag Nyhavn!

Sett deg ned og slapp av i Nyhavn.

Sett deg på kaikanten og se på folkelivet som sakte passerer.

Sett deg på kaikanten og se på folkelivet som sakte passerer.

De flotte båtene langs kaia er et flott skue

De flotte båtene langs kaia er et flott skue.

Sommerkveld i Nyhavn

Sommerkveld i Nyhavn.