Se København på en ny måte med Me-Mover

Me-mover er en mellomting mellom en sykkel og sparkesykkel, og er en slags miljøvennlig Segway. Den styres som en sparkesykkel og drives frem av pedaler på bakhjulene, som rytteren tråkker loddrett opp og ned – litt som en stepmaskin. Og det er en flott måte å oppleve København på! Storbycruise har fått denne rapporten fra tre damer som testet ut denne måten å oppleve byen på.

Dagen startet hos Be Copenhagen, i nærheten av Nyhavn. Vår guide for dagen, Asser, tok oss med på en to timer guidet tur rundt i København. Asser er utdannet arkitekt, så fokuset var på arkitektur. Og ettersom vi er moderne, og ikke redde for å prøve noe nytt, foregikk turen på Me-Mover og Stridas.

Alle tre er klare for tur! Vi tenker alltid sikkerhet, hjelmene er på! Litt opplæring og trening måtte til før turen rundt i København kunne begynne.

Alle tre er klare for tur! Vi tenker alltid sikkerhet, hjelmene er på! Litt opplæring og trening måtte til før turen rundt i København kunne begynne.

Vår første stopp var ved Dansk Jødisk Museum , som omhandler jødisk historie over 400 år. Dansk Jødisk Museumssamling består av kunst, gjenstander og arkivalier, som illustrerer de danske jødenes bidrag til dansk kultur, kunst og arbeidsliv.

Vår første stopp var ved Dansk Jødisk Museum , som omhandler jødisk historie over 400 år. Dansk Jødisk Museumssamling består av kunst, gjenstander og arkivalier, som illustrerer de danske jødenes bidrag til dansk kultur, kunst og arbeidsliv.

I bakgrunnen, Gemini Residence. Kornsiloene ble i 2002–2005 bygd om, ved at leilighetene ble montert på utsiden av siloene.  Interiøret er beholdt som et nesten tomt rom, og benyttes til lobby, trapper og heiser. På toppen er det lagt et gjennomsiktig tak

I bakgrunnen, Gemini Residence. Kornsiloene ble i 2002–2005 bygd om, ved at leilighetene ble montert på utsiden av siloene. Interiøret er beholdt som et nesten tomt rom, og benyttes til lobby, trapper og heiser. På toppen er det lagt et gjennomsiktig tak

Den sorte diamant er det nyeste tilbygget til Det Kongelige Bibliotek på Slotsholmen. Bygningen er tegnet av arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects og åpnet for publikum 15. september 1999.

Den sorte diamant er det nyeste tilbygget til Det Kongelige Bibliotek på Slotsholmen. Bygningen er tegnet av arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects og åpnet for publikum 15. september 1999.

Hovedkvarteret til SEB bank er formet av stedet og vise linjer til havnen og byen, med en fleksibel bygningsstruktur som gir romslige, godt opplyste arbeidsområder rundt de sylindriske kjernene, hvor trapper, heiser, toaletter og tekniske sjakter er plassert.

Hovedkvarteret til SEB bank er formet av stedet og vise linjer til havnen og byen, med en fleksibel bygningsstruktur som gir romslige, godt opplyste arbeidsområder rundt de sylindriske kjernene, hvor trapper, heiser, toaletter og tekniske sjakter er plassert.

Så nærmer turen seg slutten og vi setter kursen tilbake til båten.

Så nærmer turen seg slutten og vi setter kursen tilbake til båten.