Vakker blå planet

En fantastisk attraksjon 

Med jevne mellomrom oppstår det i alle byer ideer om bygg og attraksjoner som er så omfattende at det kommer til å ta lang, lang tid å få dem virkeliggjort. Og når man har ventet ferdig vil disse attraksjonene noen ganger være enda mer fantastisk enn man hadde håpet på forhånd. Den Blå Planet er en slik attraksjon.

Den blå planet er nordens største akvarium

Det som nå er Nordens største akvarium er en helt spesiell opplevelse for de tilreisende. Et fantastisk bygg, syv millioner liter vann, 20.000 (!) fisker, caféer og en rekke aktiviteter tilpasset barn i alle aldre er fint plassert ut mot Østersjøen. Det går i ett med både land og hav, og symbolikken er både fin og åpenbar for et sted som kaller seg «Den Blå Planet». Det fantastiske bygget er tegnet av arkitektkontoret 3XN, og de 630 millioner kronene det kostet er finansiert av  både det offentlige og en rekke private sponsorer.

Den blå planet er usedvanlig stort

Bygget er altså sjeldent vakkert (se bilde under), men det er gjerne innsiden av den blå planet man likevel kommer for å se. Det første som slår deg når du går inn i det flotte bygget er størrelsen. Alt virker stort, og man klarer ikke la være å tenke på at det sikkert er enda større enn det fremstår. Mye vann, og store områder for fiskene å svømme rundt på, krever sine kvadrat- og kubikkmeter.

Utstillinger og aktiviteter

Den Blå Planet er virkelig vakkert blått. Lyset skinner gjennom vannet og glassveggene overalt, og i kombinasjon med lekker design og arkitektur blir det nesten en sakral stemning. Og mon tro er det nettopp dette som har vært hensikten? Å skape noe som er viktig. Som er større enn bare underholdning? Forskning og formidling om vannets betydning er en hjørnestein for akvariet, og man får faktisk følelsen av at bygget er viktig. De største urørte områdene i naturen ligger under havets overflate, og det som fortelles gjennom utstillingene og aktivitetene på Den Blå Planet er verdt å få med seg.

Den Blå Planet har så langt vært en suksess

Enorme køer, og over 70.000 besøkende de første ti dagene. Køene har til tider mildt sagt vært lange. Heldigvis er det muligheter for deg hvis du ankommer sjøveien med DFDS Seaways. Hos oss kan du kjøpe billetter ombord på våre Guest Service Centre (på begge båtene), og da slipper du unna den verste køen.

Storbycruise slo på stortromma i denne bloggposten, og avholdt en konkurranse hvor man kunne vinne et Cruise for fire personer i utvendig lugar + inngangsbillett til Den Blå Planet. Fristen for å svare har gått ut, og vinneren har blitt kontaktet. Vi gratulerer den heldige!

Ta båt til Danmark med DFDS

 

Sõlõve 2 - Kredit Pe

Hallo der! Ser du meg? Foto: Per Flõng

Officiel Übning 21 marts 1 - Kredit - Realdania

Under den offisiselle åpneingen var det flere prominente gjester som stakk innom. Foto: Claus Bjõrn Larsen

Murëne Ül - Kredit Per Flõng

Storbycruise-redaksjonens utsendte fotografert i et uheldig øyeblikk. Foto: Per Flõng

Interiõr 4 - Kredit

Stort og blått. Foto: Adam Mõrk

Hammerhajen Hik dukketeater - Kredit Per Flõng

Den Blå Planet kommer til å bli en fastastisk attraksjon for barn. Her kommer det til å skje fantastiske ting. Foto: Per Flõng

Den Blaa Planet, Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, fisk, fish, Ocean, Nautic,

Fantastiske opplevelser for folk i alle aldre.

Australsk lungefisk - Kredit Per Flõng

Fisker fra hele verden. Dette er en Australsk lungefisk. Foto: Per Flõng

Arkitektur 1 - Kredit Per Flõng

Simpelthen et helt fantastisk bygg. Foto: Per Flõng