Anestesi om bord

 

Helt siden 1986 har anestesisykepleiere i Norsk Sykepleierforbund benyttet seg av konferansefasilitetene til DFDS Seaways. Sjøreisen over Kattegatt har blitt en faglig og sosial tradisjon. Erik Pedersen har vært med helt siden begynnelsen, og forteller at turen har blitt viktig for det faglige fellesskapet. Storbycruise fikk være flue på veggen på vårturen 2013. I alle fall på den faglige delen.

– Vi tar opp forskjellig temaer hvert år. På bakgrunn av diskusjoner og innspill har vi i år for eksempel fokusert på utfordringer innen blodoverføringer, både medisinske, juridiske og etiske problemstillinger diskuteres, sier Pedersen og sier videre at en slik reise blir ekstra viktig for grupper som sykepleiere når det i helsenorge hele tiden er så store krav til produksjon.

– Rammen er annerledes, og det faglige får en annen form enn det gjør ellers i hverdagen, sier han

Pedersen understreker imidlertid at det sosiale er vel så viktig som det faglige. Han synes det er viktig at folk holder seg samlet, og ikke forsvinner fra hverandre når programmet er gjennomført.

Det faglige blir gjerne dratt med inn i disksusjonene etter endt program, og nettopp derfor er det viktig at man holder seg samlet! Det er jo i skjæringspunktet mellom det faglie og de sosiale mange av de mest spennende diskusjonene ofte foregår, sier Pedersen mener dette  kan være noe av årsaken til at denne tradisjonene har vedvart så lenge.

Når Storbycruise spør Pedersen, som jo er en erfaren Københavnfarer, om hva han vil anbefale å bruke dagen til når man er i havn er han ganske klar i sin tale.

– Jeg er en klassiker. Å vandre nedover Strøget og bare se på livet, eller sette seg ned i Nyhavn for kosens skyld, er nok blant mine favorittaktiviteter i København. Og hvis jeg skal anbefale et sted å spise må det bli Københavnercafeen. Steming, mat og drikke er akkurat slik det skal være i København.

Er du eller stedet du jobber interessert i å vite mer om konferansetilbudet og hvilke muligheter vi kan tilby? Sjekk ut konferansesidene våre. Hvis du kommer frem til at en tur med DFDS Seaways er akkurat det virksomheten din trenger, er det bare å ta kontakt med oss.  Send en e-post eller ring oss på tlf. 21621000 for en hyggelig prat. Og så kan du selvfølgelig bare å stille spørsmål i kommentarfeltet nedenfor 🙂

Erik H. Pedersen har organisert konferanse ombord siden

Erik H. Pedersen har organisert konferanse ombord siden

Alle forutsetninger på plass for spennede foredrag. Sykepleiere innen Anestesi følger med og tar notater.

Alle forutsetninger på plass for spennede foredrag. Sykepleiere innen Anestesi følger med og tar notater.

Thomas Gärdner er Business Leader Conference, og tar i mot konferansegjestene med åpne armer.

Thomas Gärdner er Business Leader Conference, og tar i mot konferansegjestene med åpne armer.

En av Pedersens favoritter i København er klassikeren Nyhavn.

En av Pedersens favoritter i København er klassikeren Nyhavn.