Kjære Tivoli – Gratulerer med 170-års jubileet!

 

På denne dag, altså 15. august, for 170 år siden åpnet Tivolis grunnlegger Georg Carstensen den kjære parken midt i København. I løpet av årene som har gått har Tivoli blitt en viktig del av Københavns kulturliv. Parken er og blir et forbilde for fornøyelsesparker verden over. Blandingen av attraksjoner, konserter, spisesteder og utstillinger har gjort Tivoli til noe helt unikt som både københavnere og tilreisende setter så stor pris på.

Antallet årlige konserter er nå oppe i 300, og parken har faktisk et eget symfoniorkester. Julen 2012 satt Tivoli i København opp Nøtteknekkeren, og selveste Dronning Margrethe hadde koreografien.

På kveldstid blir Tivoli en park av rørende folkeliv. Hver fredag er det for eksempel konserter, og det er masser av serveringssteder. Restaurantene i Haven serverer mat for alle mager, også for dem som er på jakt etter gourmetmat av høy klasse.

Cruise og bo på Tivoli Hotel med familien!

Attraksjonene er flere enn noensinne. Blant de nyeste er Aquila som lar deg teste kroppen mot sentrifugalkrefter på 4G. Klassikere som Rutsjebanen lever i beste velgående.

Nevnte grunnlegger av parken Georg Carstensen sa en gang at «Tivoli blir aldri ferdig», og vi gir han rett i det. Fornyelse er en del av parkens DNA, og nettopp derfor har parken i år blitt utvidet med tre attraksjoner i den nye delen av Tivoli «Det muntre hjørne».

Vi anbefaler å besøke Julemarkedet i Tivoli i København!

Kjære, kjære Tivoli. Fra hele vårt hjerte – Gratulerer med dagen!

fra feiringen 1943

Fra feiring av 100 leveår i 1943. 112.802 mennesker var innom parken den dagen. Foto: Tivoli

Verdens eldste bemannede rutsjebane. Denne karen har i følge han selv verdens beste jobb.

Verdens eldste bemannede rutsjebane. Denne karen har i følge han selv verdens beste jobb.

Tivoli huskene (Foto: DFDS)

Tivoli er selvfølgelig fylt opp av ting som går rundt/rundt, og opp/ned.

Det-Japanske-tarn

Hele verden er Tivolis inspirasjonskilde. Dette er det Japanske tårn som ble satt opp tilbake i 1896. I tårnets første etasje er det en herlig sushirestaurant.

FREDAGSROCK_300

Kanskje ikke så mange som vet at det hver fredag er Fredagsrock i parken?