Sikkerhetskonferanse om bord mellom Oslo – København

 

Mens danskebåten ligger i havn i Oslo starter gjerne det faglige opplegget på morgenen. Klokken 16.30 er det avgang til København, og på den tiden begynner det som av mange blir ansett for å være minst like viktig som det faglige: det sosiale. De uformelle pusterommene hvor deltagerne får diskutert og pratet om alle tingene de nettopp har hørt.

Trofaste gjester

Randmod Omarhaug er leder av Nosif (Norsk Sikkerhetsforening) og dermed ansvarlig for Sikkerhetskonferansen. Konferansen har vært avholdt i nesten 20 år, de fleste av disse om bord en av de to båtene til DFDS Seaways. Arrangementet samler i dag om lag 120 mennesker hvert år. I forbindelse med konferansen får også en rekke relevante aktører muligheten til å ha stand på et dedikert område i båtens konferanseavdeling. Omarhaug forteller at det er mange årsaker til at de kommer tilbake år etter år.

–  At folk ikke kan dra hjem etter det faglige programmet er en klar fordel. Det er fint å være sammen absolutt hele konferansen. I tillegg synes vi servicen vi får år etter år er viktig. Heidi-Merete hos DFDS Seaways fikser alt for oss i forkant, mens Business Leader Conference Camilla er uvurderlig når vi er om bord. Vi blir virkelig tatt godt vare på, forteller Omarhaug som til daglig er senior sikkerhetsrådgiver i COWI.

Omarhaug understreker at det sosiale er utrolig viktig for Sikkerhetskonferansen.

– Mange konferanser har et for stort faglig program. Man trenger pauser for å diskutere, for å fordøye det faglige innholdet. Konferanser uten pusterom blir masete, mener Omarhaug.

Han forteller at Sikkerhetskonferansen trives aller best på Pearl.

– Vi er såpass store at vi er nødt til å ha de fasilitetene man finner på Pearl. 

København frister

– Det som gjør DFDS Seaways, og da Pearl spesielt, så bra for oss er uansett kombinasjonen av selve båten, København og det at deltagerne kan ta fly hjem hvis man ikke har mulighet til å være med båten tilbake, sier Omarhaug.

Omarhaug forteller at han er glad i København, men at han som ansvarlig for Sikkerhetskonferansen får liten tid til å være turist. Når det er sagt har han likevel sine anbefalinger.

Sett deg på en sightseeingbåt. Det er så mye fine bygninger langs kanalene at en slik tur blir aldri galt. Dessuten må du selvfølgelig oppleve noe av dansk design når du er i byen, gjerne på Museum for design og kunst.

Interessert i å avholde seminar, konferanse eller møte hos oss? Vi har alt du trenger til et vellykket arrangement. Sjekk ut mer på våre nettsider eller ring oss på telefon 21 62 13 30.

Alle foto: NSF

Pausene er viktige på Sikkerhetskonferansen. Fra venstre:

Pausene er viktige på Sikkerhetskonferansen. Fra venstre: Randmod Omarhaug, Gry Strand, Øyvind Halnes og Henning Røisland.

Panelet diskuterer

Rett før det braker løs i paneldebatten. Prominente gjester. Fra venstre: Tom Eberhart, Erling Børstad, Andre Oktay Dahl, Per Sandberg og debattleder Frode Stang.

konferanserom

Konferanserom med fantastisk utsikt til Bjørvika og Operaen. Plass til 40 personer.