Den Lille Fede

 

I rekken av herlige steder å spise i København har vi besøkt Den Lille Fede. Restauranten har en herlig atmosfære og serverer mat med inspirasjon fra middelhavslandene, ofte kombinert på nye og spennende måter. Prisen er slett ikke verst heller. Fem retter  får man for kr. 550,-, og 7 retter koster kr.798,-. Man kan velge mellom ulike vinpakker som i stor grad er preget av økologiske viner. Dette er noe restauranten med god grunn stolte av. Det er ikke alltid lett å finne økologiske viner som passer til de ulike matrettene, men det klarer de altså med bravur på Den Lille Fede.

Atmosfæren er som sagt fin, og restauranten som ligger i Store Kongens gade 17 er både rolig, varm og sjarmerende.

Kelnere og alle andre som jobber her er meget hyggelige og ikke minst kunnskapsrike. De kunne alt om både maten og drikken vi fikk servert, og så kunne de mye om Norge. De var ujålete, opptatt av god service og bød på seg selv.

Maten var smakfull og flott lagt opp på tallerkenen. Vi fikk servert 2 hvite viner, 2 røde viner, samt en dessertvin. Det ser lekkert ut, gjør det ikke?

Hva er din favorittrestaurant i København?

Jomfruhummer og bisque av gresskar.

Jomfruhummer og bisque av gresskar.

Bakt kumule. Sopp, dansk, musling og skum fra Parmesan.

Bakt kumule. Sopp, dansk, musling og skum fra Parmesan.

Ytrefilet av Omaha-okse....

Ytrefilet av Omaha-okse….

Kumelkost, knekkebrød og brunet eplepurré...

Kumelkost, knekkebrød og brunet eplepurré…

 

Canalée av hvit sjokolade. Mmmmmm......

Canalée av hvit sjokolade. Mmmmmm……