Værnedamsvej – et hjørne av Paris i København

Kun ti minutters gange fra Tivoli, finner du en av de hyggeligste gater i København, Værnedamsvej. Her kan du oppleve en stemning av liv og en litt fransk atmosfære på caféer og utendørsservering, samt fasjonable butikker, blomsterbutikker og generelt masse spennende ting å titte på.

Shopping – pynt deg selv eller ditt hjem 

Vil du skjemme deg selv bort med litt bling-bling, så må tu ta turen innom den flotte smykkebutikken Maanesten, hvor du finner flotte smykker i edelt metall, ofte med fargerike stener og med et eventyrlig uttrykk. Både butikken og smykkene er fantasifullt designet, og man kan lett fortape seg i de mange detaljene.

I Shop Dora kan du gjøre noen vintage funn – som for eksempel pene krystallglass – og utvalgte, nyproduserte varer til hjemmet i trendy design. Myke linputer, bestikk, glass eller stoffservietter til det pent oppdekkede påskebordet, fargerike ting til hjemmekontoret, samt smykker og hårpynt til deg selv. 

I samme gate ligger også butikken Tout Petit, som selger flotte liberty-stoffer i metervare, samt barnetøy, puter og bamser som er sydd i yndige blomster stoff.

I og omkring Værnedamsvej kan du shoppe i butikker fra fasjonable danske brands som Ganni, Samsøe Samsøe, Wood Wood og Mads Nørgaard. 

Vil du finne det helt unike innen interiør til boligen eller terrassen, så må du gå innom Boho Habits, som ligger like rundt hjørnet i Tullinsgade. Her kan du finne vintage interiør med sjel og patina fra franske loppemarkeder, små fine gamle speil, rustikke tallerkener, antikke marokkanske tepper og pastellfargede glass lamper – samt en masse vintage skatter du ikke visste eksisterte!

Delikatesser du kan ta med 

Vil du tilfredsstille smaksløkene dine, så er det mange muligheter for å kjøpe delikatesser med hjem. Hos Helges Ost finner du et rikt utvalg av utsøkte oster og pølser, og butikken har en fin innredning som minner om kjøpmannsforretninger man hadde i gamle dager. 

Den Franske Tehandel importerer de mest aromatiske te-sorter direkte fra Frankrike, og du kan lett finne nye favoritter til ettermiddagsteen i både løsvekt og i porsjonsposer. 

Caféliv

Både på dag- og kveldstid er det livlig, og det summer av uteliv på stedets caféer og restauranter. På GRANOLA kan du nyte belgiske vafler om morgenen, eller spise et smørbrød med kyllingsalat eller en klassisk Salat de Chèvre til lunch. Hos Café Viggo er det fransk stemning på menyen hvor de serverer pariserloff, salat med Confit de Canard og andrilette. 

Vil du nappe til deg en rask croissant eller en deilig tebriks til kaffen, så må du ta turen innom bakeriet Lagkagehuset som har butikk på hjørnet av Værnedamsvej. Lagkagehusest finnes også andre steder i København. 

I en sidegate tli Vernedamsvej, på Tullinsgade 1, kan du få en velsmakende «coffee to go» eller «stay» i Københavns aller minste kaffebar: Central Hotel & Café, som også er et hotell med kún ett rom. 

Book din tur til København med DFDS her