Fastelavn i København

I København er det nå den tiden av året hvor man kan meske seg i deilige wienerbrød og boller, fylt med diverse varianter av krem – også kjent som FASTELAVNSBOLLER. 

Disse søte smaksbombene har satt seg godt i de københavnske smaksløker og fastelavnsbollene har fått mange til å besøke byens beste bakerier. Om du reiser til København i perioden omkring fastelavn, så må du bare prøve en av disse festlige bollene. 

Cakenhagen

De deilige fastelavnsbollene fra Cakenhagen finner du både i cafén på Vesterbrogade, like utenfor Tivoli, samt inne i konditoriet i hjertet av Tivolis flotte hage, når den er åpen. Fastelavnsbollene kan du nyte i smakfulle varianter – den ene mer innbydende enn den andre! Prøv blant annet kombinasjonen av vaniljefløtekrem med tonkabønner eller vaniljefløtekrem og eplekompott.

Foto: Cakenhagen

Lagkagehuset

Hos Lagkagehuset finnes et stort utvalg av fastelavnsboller laget av wienerbrøddeig med krem, smaksatt av alt fra nougat, rabarbara og salt karamell. De gammeldagse fastelavnsbollene er også et populært valg – de er laget av en litt tyngre deig og kan friste med fyll av krem, sjokolade og søt remonce. Det spesielle danske fyllet remonce finnes i flere varianter – blant annet med kanel og marsipan. Du finner Lagkagehuset flere steder i København, blant annet i Magasinet ved Kongens Nytorv eller Strøget. Ta bakeriet sin fastelavnsbolle-test, og se hvilken fastelavnsbolle du liker best.

Foto: Lagkagehuset

Juno the Bakery

På sjarmerende Østerbro, i samme del av byen som DFDS terminalen, finnes en liten perle av et bakeri – Århusgade 48. Hos Juno the Bakery kan du sette tennene i en klassisk ‘semlor’ – den svenske varianten av fastelavnsbollen. Enhver bit i Juno the Bakery sitt sortiment smaker himmelsk, og råvarene er i tillegg økologiske. 

Meyers

Hos Meyers er alt bakverk økologisk. Fastelavnsbollene fås både med gammeldags gjærdeig og med sprø, smørbakt wienerdeig. I år har Meyers kreert en ny smakskombinasjon – aprikosmarmelade møter kardemommefløtekrem – og søt musikk oppstår! Du finner Meyers bakerier flere steder i byen, blant annet i Jægersborggade på Nørrebro eller i Classengade på Østerbro. 

Foto: Meyers

Bakeriet BRØD

I hjertet av Vesterbro, ved metrostasjonen på Enghave Plads, ligger bakeriet BRØD. Her kan man la seg friste av en spesiell versjon av fastelavnsbollen – nemlig deres deilige semlorcroissant. Her kan du også smake den klassiske semlor varianten samt også den klassiske fastelavnsbollen – eller du kan forsøke en variant med solbær og krem. 

Book din tur til København med DFDS her