Nå blomstrer kirsebærtrærne ved Langelinie i København

Hvert år i slutten av april fylles Langelinie Park i København med smukke Japanske kirsebærblomster som trollbinder gjester fra både nær og fjern. De lyserøde blomstene springer ut på 200 japanske kirsebærtrær – også kalt Sakura – som ble plantet i forbindelse med H. C. Andersens 200 års fødselsdag.

I Japan elsker og beundrer man Sakura-blomsten, og hvert år samles japanerne med familie og venner for å feire blomstringen. I Danmark har man tatt denne tradisjonen til seg, og i weekenden kan du ta del i feiringen av de lyserøde blomsterkronene, når Copenhagen Sakura Festival atter går av stabelen i Langelinie Park. Langelinie Park ligger 20 minutters spasertur fra DFDS Terminalen, nær den Lille Havfrue og Kastellet, så du har flott mulighet til å besøke festivalen på din tur rundt i København. Finn vei her.

På festivalen kan du dykke ned i den Japanske kulturen og oppleve kunstformer som trommeshow, japansk folkedans og kampsport. Du kan teste dine evner med workshops, eller du kan nyte av den lekre maten og beundre den dekorative oppsetningen på festivalen. Det er også her, du kan sikre deg et av de populære bildene med det eventyrlige synet av de lyserøde Sakura-blomstene i full blomst. Festivalen finner sted i weekenden d. 28. – 29. april fra kl. 11.00 – 16.00, og det er gratis inngang for alle. Sees vi der?  🌸🌸🌸

Uansett om du besøker festivalen i år eller ikke, kan du nyte bildene fra festivalen i 2017.

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

Foto: Kazuhiko Takegawa

ps. Andre steder du kan oppleve de nydelige rosa trærne er Bispebjerg Kirkegård og Botanisk Have.