Deilig storbypåske

Å reise på MiniCruise til København er et supert alternativ til de tradisjonelle påsketradisjonene. Og dersom du ønsker enda mer tid i vår nærmeste metropol, kan du kombinere cruiset med en eller flere overnattinger på hotell.

Vårt kundesenter hjelper daglig reisende med tips til ting å gjøre i København. Isabel, Tone og Tharsanan kjenner hovedstaden godt, og deler gjerne sine favoritter. Her har vi samlet noe av det de snakker mest om nå opp mot påske. Vi håper du finner noe som passer for deg og din tur.

For de minste

Tivoli

Hvis du reiser med barn, så er det selvfølgelig Tivoli som er storfavoritten å besøke i København. Og i år er vi ekstra heldige, da Tivoli åpner akkurat i tide til påskeferien.

Uansett om du reier med barn eller din kjære, er Tivoli en sikker vinner. Parken byr på langt mer enn bare berg- og dalbaner, sukkerspinn, is og spill. En spasertur i parken, gjerne i kombinasjon med en deilig lunsj i en av de mange restaurantene, er like hyggelig.

Tivoli er langt mer enn bare karuseller som tar deg høyt og lavt!

Experimentarium

Har dere noen gang vært på Experimentarium? Her finnes en rekke spennende aktiviteter for barn. Og det er helt garantert at de voksne blir like fascinert de også! Experimentaruim er full av interaktive utstillinger hvor dere kommer tett på vitenskap, og får ny kunnskap om den store verden via lek og moro. 

Experimentarium ligger i Hellerup, og etter besøket kan dere ta turen over til Waterfront shoppingsenter hvor Istid ligger. Her lager de is på bestilling med flytende nitrogen – og det er jo et spennende eksperiment i seg selv, som også smaker himmelsk godt!

Experiementarium

Experimentarium – moro for store og små

Zoo

I Zoo København finnes dyr i alle mulige størrelser – alt fra skumle tigere til søte, små apekatter. Ta turen til kalde Norden og opplev isbjørnene eller besøk Savannen med høye giraffer og raske struts.

Parken er også full av lekeområder hvor barna kan løpe rundt og få ut siste rest av energien, og dèt mens du tar deg en velfortjent pause. Ikke glem å sette av tid tid til en avslappende lunsj – her finnes flust av spisesteder og noe som tilfredsstiller både små og store ganer.

Dyrisk moro i Zoo

Dyrisk moro i Zoo

Tycho Brahe Planetarium

Opplev naturen og universet på nært hold hos Tycho Brahe Planetarium, og lær mer om planeten vi bor på. Her får dere «reise» til verdensrommet eller dere kan dykke ned til de dypeste hav.

Opp i det blå - på Planetariet

Opp i det blå – på Planetariet

Den Blå Planet

Med hele syv millioner liter vann og over 20.000 fisker, er Den Blå Planet Nord-Europas største akvarium. En avdeling du absolutt bør ta turen til, er Oceanet. Her svømmer store hammerhaier sammen med gullmakreller, leopardrokker og andre mystiske fisker.

Denne påsken kan dere ‘gå på’ eggjakt under overflaten og bli en riktig eggspert. Og i det nye, tropiske rørebassenget kan barna ta på hai og rokker.

Kjøper du billett på forhånd hos DFDS kan du benytte «Fast track» ved inngangen. Ta shuttlebussen til Nørreport og Metro M2 til Kastrup Stasjon. Herifra er det en spasertur på rundt 10 minutter.

Vann på alle kanter

Vann på alle kanter

CopenHill

Synd dere at skisesongen var litt for kort, og ønsker dere gjerne en påske med en kombinasjon av både storby og slalåm? Da er CopenHill stedet for dere. På CopenHill, som ligger på toppen av et gedigent forbrenningsanlegg, kan dere stå slalåm hele året rundt – selv uten snø! Ta turen og få en ekte wow-opplevelse og et spennende minne å snakke om lenge etter at dere har kommet hjem.

København er mer enn bare flate bakker og sykkelstier

Shopping

Illum og Illums Bolighus – på Strøget

Illum og Illums Bolighus bugner av dansk design, flotte møbler og fristende interiørartikler.
På Illum finner dere en mengde klesbutikker for hele familien, samt matbutikk og parfymeri.

Magasin du Nord

Kjøpesenteret Magasin du Nord ligger på Kongens Nytorv. Her finner dere alt fra sko, klær, kjøkkenartikler, parfymer, hansker, vesker og sengetøy.

Langelinie Outlet

Dersom dere er skikkelig shoppingsugne, kan dere stikke innom Langelinie Outlet – selv på de røde dagene. Company har butikk med flere merkeklær og Ticket har salg av barneklær. I tillegg finner du smykker og fritidsklær til en god pris.

På en gåtur hit kan du få med deg en deilig lunsj på Toldboden eller Lumskebugten, se Gefionfontenen på nært hold, ta turen over Kastellet og få med deg den Lille Havfrue!

Shop amok! Noe for enhver smak

Shop amok! Noe for enhver smak

Mat og drikke

Copenhagen Street Food
For københavnerne er Copenhagen Street Food bedre kjent som som Reffen. Stedet, som navnet tilsier, ligger ute på Refshaleøen. Dette er et matmarked med over 40 forskjellige «food-trucks» som serverer deilig og autentisk mat fra de mange verdenshjørner – og dette til en rimelig penge.

Her finner du også flere små og store verksteder som selger alt fra organiske såpestykker til interiør laget av resirkulert glass.

Blæs verksted på Reffen

Torvehallerne

Med over 80 stands fordelt på to haller, finnes noe for enhver smak på Torvehallerne. Kjøp blomster, grønnsaker, økologiske varer, krydder, kaffe og mye mer. På Torvehallerne er det også mange hyggelige serveringssteder hvor du kan ta en kaffe eller spise en deilig lunsj.
De fleste stands har åpent i påsken.

Uten mat og drikke duger helten ikke

Uten mat og drikke duger helten ikke

Kunst og kultur

Rundetaarn

Rundetaarn er en av Danmarks mest kjente bygg. Her får du en flott utsikt når du skuer ut over Københavns tak.

Rundt, rundt, rundt og opp!

Rundt, rundt, rundt og opp!

ARKEN Museum for moderne kunst

Arken er et dansk kunstmuseum for moderne kunst. Museet ligger i Ishøj, 18 kilometer sydvest for København sentrum. Det tar kun 25 minutter med tog fra fra Hovedbanegården.

Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum med kunst fra hele verden.
Museet holder til i Prinsens Palæ ved Frederiksholms Kanal i København.

Designmuseum
Ønsker du et dypdykk inn i de danske designernes verden? Da er Designmuseet stedet å dra. Du ser også design fra andre deler av verden. Akkurat nå kan du også få med deg ustillingen «Night Fever», en utstilling som appelerer til alle sansene via musikk, mote og en god dose nostalgi.

Ja, vi elsker Dansk Design!

Ja, vi elsker Dansk Design!

Ny Carlsberg Glyptotek
Museet Ny Carlsberg Glyptotek finner du i sentrum av København. Det huser en imponerende samling av antikk kunst, i tillegg til utsøkte franske og danske verk fra det 19. og 20. århundre med blant annet Gaugin, Rodin og Degas. Her kan du også sette deg ned med en kaffekopp i den subtropiske palmehaven.

Palmehaven - en dejlig grønn oase

Palmehaven – en dejlig grønn oase

Sightseeing

Canaltours
Lyst på mer båtliv enn havnepromenaden kan tilby? Ta en sightseeingtur på en kanalbåt. Du kan gå om bord i en båt fra Nyhavn og ta en 2 ½ times tur rundt i Københavns pittoreske kanaler, eller du kan hoppe av og på båten som du vil. Dette er en enestående mulighet til å se København fra den maritime siden. Kanskje ser du også noen av de skjulte skattene som finnes i hovedstaden.

Hop on – hop off buss
Hvis du vil se mye på kort tid, er det ypperlig å sette seg på en av de mange Hop on – Hop off bussturene i København. Det er forskjellige turer å velge mellom. Len deg tilbake og nyt turen, og forhåpentligvis sola.

Sitt ned, slapp av og nyt utsikten!

Sitt ned, slapp av og nyt utsikten!

Dersom du ikke har bestilt reisen kan du gjøre det her.
For mer inspirasjon, følg oss gjerne på Instagram: @dfdsno
Vi setter også veldig pris på om du deler bilder fra din påsketur med oss på Instagram. Bruk #københavnbåten 

Velkommen om bord og god påske!

Hilsen Isabel, Tone & Tharsanan

Bildene i denne saken har vi lånt fra Visit Denmark, Wonderful Copenhagen og de respektive attraksjonene.