Vårlykke i København

Årets siste vintermåned er snart bare et kapittel i historiebøkene, og våren er like rundt hjørnet. Har du, som oss, brukt de siste månedene på å drømme deg langt vekk fra hverdagslivet, jobb og rutiner? Stoppet opp og tenkt på å reise til sjarmerende København og få noen nye opplevelser? Gjør det! Våren er til for litt spontanitet – så unn deg nå litt ekstra og bare bestill den turen du gjerne ønsker å reise på, enten det er et MiniCruise eller en cruise- og hotelltur.

Når du står på soldekket og ser at Oslo forsvinner lengre og lengre vekk, blir hverdagen raskt et fjernt minne. Og når du omsider senker skuldrene og nyter et glass bobler i skipets vinbar, da er ferien et faktum.

Hvem vet, kanskje finner du inspirasjon til din neste våropplevelse her på bloggen? Det håper nemlig vi!

Matmarkeder

Fargerike fristelser fra Hope

Fargerike fristelser fra Hope i Boltens Food Court

Er du en av de som startet 2020 med en frisk og sunnere deg? Det gjelder altså ikke på ferie, og spesielt ikke i København! Dette er byen hvor du unner deg litt ekstra, enten det er å gå fra bod til bod på et matmarked, eller velger en helaften på en litt mer fancy restaurant.

Mange av matmarkedene har ligget i dvale gjennom vinteren, men de våkner til liv igjen i slutten av mars. Og da kan du finne vårstemningen både på Broens Gadekøkken og Reffen. Sistnevnte er Nordens største matmarked med hele 41 matboder. Ikke bare det, du finner også 15 små verksteder som selger alt fra organiske, håndlagde såper til glass og pyntegjenstander laget av avfallsmaterialer.

Koselig i bakgården på Boltens

Koselig i bakgården på Boltens

Er du en matmarked-entusiast og klarer du ikke vente helt til mars? Ta turen til Boltens Food Court ved Kongens Nytorv eller Torvehallerne – begge holder åpent året rundt.

Københavns stjerner 2020

Unn deg en helaften på en Michelinrestaurant – det har du fortjent. Foto credit: Thomas Degner

Fokuset på mat, enten det er kortreist, økologisk, vegansk eller eksperimentelt, bare vokser og vokser. Og det er selvfølgelig Michelinstjerner vi snakker om her! Danmark er Skandinavias gourmethovedstad nummer 1, og i København finner du mange av de beste Michelinrestaurantene. Hovedstaden har totalt 23 stjerner, fordelt på 16 restauranter.
Får du vann i munn når vi snakker om mat og har lyst til å prøve en av Michelinrestaurantene? Se hele listen her og book bord hos din favoritt. https://migogkbh.dk/michelinstjerner-koebenhavn-2019/

Fantastiske parker

I Botanisk Have er det deilig vårstemning året rundt! Foto credit: Birgitte Rubaek

København bugner av grønne parker og naturområder. Om du bare ønsker å slappe av, nyte våren og kjenne den friske luften, er det perfekt med en spasertur i en av parkene. Mange av de byr dessuten på en kombinasjon av både park & sightseeing.

En av våre favoritter er Frederiksberg have, hvor små fosser, dammer og grøntområder danner en helt unik park. Også Kongens Have ligger høyt på listen med sitt rutenett av stier, store trær og vakre blomster. Her kan du også ta turen inn i slottet og besøke dets museum.
Om det er litt kaldt i været, kan du eventuelt ta turen til en innendørs oase – nærmere bestemt Botanisk Have. Her kan du vandre rundt på stiene blant hele 13.000 plantearter.

Spis en is – eller to

Is i vaffel, i beger, vegansk eller økologisk – hva er din favoritt? Foto credit: Daniel Rasmussen

Altså, når våren er her, så betyr det at sommeren er tett på. Og hva gir vel mer sommervibber enn en is, eller to?
Sving innom en av Københavns mange isbarer. Og tro oss; det finnes mange å ta av. Alle med sine varianter, enten det er på pinne, vegansk, med vafler eller helt klassisk. Du kan stille søtsuget hos Kødbyen Is, Social Foodies, Istid, Nicecream, Frederiksberg Chokolade. Listen kunne vært uendelig, men vi er sikre på at du finner din egen favoritt et sted i byen.

Deilige Nyhavn

Nyt vårsola langs bryggekanten!

Hva med å ta årets første utepils på brygga i Nyhavn? Gjerne i kombinasjon med en dansk smørbrødlunsj. Om ikke annet, så er det deilig å bare slå seg med langs bryggekanten, dingle med beina og nyte finværet.

Oppgrader vårgarderoben

Kombiner Strøget med shopping i sidegatene. Foto credit: Martin Heiberg

København er et shoppingmekka med alt fra store merkebutikker til små secondhand- og vintage-butikker. For mange er shopping i København unisont med Strøget og butikkene som ligger på rekke og rad nedover den populære handlegaten. Men beveger du deg innover de små sidegatene, vil du snart finne de unike butikkene med de skjulte skattene.

I Krystalgade finner du både vintage og skandinavisk design med butikker som Times Up Vintage og Another Nué. Og i Kronprinsensgade, det hippe og trendy området i Indre by, ligger shoppingperlene på rekke og rad. Dette i tillegg til hyggelige kafeer hvor du du kan ta deg en velfortjent pause mellom slagene.

Sommer i Tivoli

Finn vår- og sommerstemningen i magiske Tivoli. Foto credit: Lasse Salling

Drømmer om lange sommerdager med latter og moro? Da bør du ta turen til Tivoli som åpner 2. april. Fargerike blomster i alle mulige former, grøntområder, boder med alt for store softis og høye sukkerspinn, gir deg en ekte følelse av sommer. I perioden frem til 13. april er det dessuten fokus på aktiviteter og pynt som får deg i deilig påskestemning.

Tror at Tivoli bare er en fornøyelsespark for barn? Da må du tro om igjen. Her finnes flotte restauranter og kafeer hvor du kan nyte deilig mat og slappe av. En gåtur i de hyggelige omgivelsene er heller ikke feil, og om du blir fristet, er det selvfølgelig lov å ta en tur i en av karusellene!

Dronning Margretes 80-årsdag

Hurra! Dronning Margrethe fyller 80 år den 16. april. Foto credit: Stine Avnbol

Den 16. april fyller Dronning Margrethe 80 år, og den kongelige bursdagen feires selvsagt med en rekke aktiviteter denne våren og sommeren. Vil du være med på feiringen? Ta en titt på programmet! http://kongehuset.dk/hm-dronningens-80-aars-foedselsdag

Eventyrlig blomstring

Spennende Superkilen i full blomst. Foto credit: Martin Heiberg

Er du på utkikk etter en opplevelse som får kroppen til å slappe helt av? Da må du få med deg når kirsebærtrærne blomster i København. Det er ikke uten grunn at Instagram florerer av bilder av dette – dette er faktisk en eventyrlig opplevelse.

Du kan se blomstringen på Bispebjerg Kirkegård, i Botanisk Have, Langelinie, eller Superkilen.
I slutten av april fylles Langelinie Park med mennesker fra nær og fjern som er kommet for å se de flotte trærne, og for å delta på Copenhagen Sakura Festival som er 18. – 19. april.

Spiraltårnet

På toppen av Spiraltårnet får du Danmarks beste utsikt, og en ekte wow-opplevelse!

Dette er riktignok en attraksjon som ligger utenfor København. Men om du reiser på en cruise- og hotelltur til hovedstaden, er Spiraltårnet en av attraksjonene du bør ta deg tid til å besøke.

Spiraltårnet ble kåret til en av verdens beste attraksjoner av The Times 2019 – og lignende opplevelse skal du lete lenge etter!
Tårnet vrir seg rundt hele 12 ganger og er 45 meter høyt. Det tar ca. 2 timer å gå opp og ned – totalt 3,2 kilometer. På toppen får du ikke bare en fantastisk fin utsikt, men også en stor wow-opplevelse. Det er definitivt værdt hvert steg, og litt til.

CopenHill

Full fart i skibakken – selv med plussgrader og helt uten snø!

Syns du årets skisesong var alt for kort? Og kunne du helst ønske at du fikk én siste tur i bakken? Prøv CopenHill! Dette er Københavns nyeste attraksjon og et must do dette året.
Copenhill er en helårs skibakke som ligger på toppen av et forbrenningsanlegg.

Om du ikke er født med ski på beina, kan du heller gå opp på toppen via en egen løype. Og ikke nok med det – om du er sertifisert klatrer, kan du prøve deg i klatreveggen. CopenHill har nemlig verdens høyeste klatrevegg på hele 85 meter.

GoBoat og kanaltur

Se mer av København fra vannkanten i en GoBoat. Foto credit: Abdellah Ihadian

Dersom du ønsker å se mer av København, men på en litt annerledes måte, er en båttur i kanalene perfekt. Fra vannkanten kan du se flere av hovedstadens historiske landemerker og ikoniske bygninger.

Hos GoBoat kan du leie en egen batteridrevet båt, slik at du selv velger tempo og rute. GoBoat gir det et lynkurs i båtføring, samt et kart over kanalene og attraksjoneene underveis – så er det bare å seile av gårde.

Gjør som en københavner

Sundt, sjapt og spennende – se København som en ekte københavner!

Sykkelen er Københavnernes fremkomstmiddel nummer 1! Over halvparten av Københavnerne sykler daglig, og til sammen tilbakelegger de 1,2 millioner kilometer hver dag.
Landskapet gjør København til den ultimate sykkelbyen. Og dessuten så er sykling både sunt, moro og en billig måte å komme seg raskt rundt i København.

Lei en sykkel og ta en tur til Amager strandpark, Refshaleøen, Frederiksberg Have eller Kongens Have. Om du er ekstra sprek, kan du ta turen helt ut til Jægersborg Dyrehave eller ARKEN museum som er 13 og 19 km fra København sentrum.
Visste du forresten at du kan ta med din egen sykkel om bord? Nå veit du!

Fredagsrock

Fyrverkeri og fest under årets Fredagsrock i Tivoli. Foto credit: Rasmus Hansen

Fra starten av april og hver fredag frem til september, inviterer Tivoli til Fredags Rock ute på plenen. https://www.fredagsrock.dk/
Ikke la deg lure av ordet «rock» – det avholdes nemlig 24 forskjellige konserter innenfor flere sjangere, og du har muligheten til å oppleve både kjente danske og internasjonale artister.
Programmet er ikke annonsert enda, men Tivoli har allerede avduket en artist – nemlig Gwen Stefani!

Ble du inspirert?

Langt vekk er tett på – og opplevelsene er bare en deilig båttur unna! Finn din reise i dag.