Duket for Foodstore om bord

 

På dekk 7 finner du kjøtt, ost, salt, oljer og andre godsaker, hos populære Foodstore. Her er det ikke vanskelig å finne en kulinarisk gave til seg selv, eller en matinteressert venn. Martin Hansen er Chef de cusine på Crown, og hans favoritter for øyeblikket er lakris fra Johan Bülow. Martin viser stolt frem alle varene i butikken, og er ikke tilbakeholden med tips og triks til et smakfullt måltid.

Martin viser stolt frem sine matvare favoritter, fra gourmetbutikken.

Her er Martin med noe av det beste av han vet, fra gourmetbutikken Foodstore.

Food store 024

En sikker vinner for Martin er chorizzopølse og gorgonzola, en riktig herlig kombinasjon.

Food store 002

Andebryst er bare en av mange andre gode råvarer du kan handle med deg hjem fra båten.

Mange av matvarene og produktene som selges i butikken, bruker Martin selv både på kjøkkenet om bord og hjemme. Det blir ikke et måltid uten saltet fra Læsø, som også blir brukt i restauranten Marco Polo. I tillegg bør man smake den gode chorizzopølsen sammen med gorgonzola, det kan jeg love blir en heftig opplevelse.

Martin deler velvillig ut oppskrifter til de som ønsker tips og triks, og vi var så heldige å få med oss hele 2 oppskrifter, hvor en av dem er med hans favoritt-ingrediens, sweet lakris sirup fra Johan Bülow. Lakrissirupen kan virkelig brukes til alt. Du kan eventuelt drysse litt over lett stekte kammuslinger, eller du kan fylle hjemmelaget sjokolade og konfekt med den.  Men Martins beste tips er å prøve ut  lakrismarengs, en smakfull dessert. Oppskriftene finner du helt til slutt, under artikkelen.

I Foodstore er det ingen tvil om at det er lett å finne gode kupp til frys og kjøleskap. Her finnes både kjøtt og ost til gunstige sjø-priser. For hele 3 andebryst (frosne), betaler du kun 109 danske kroner. Og til den som er glad i foie gras, tipser Martin om en enkel forrett: Foie gras terrinen. Terrinen er ferdig til å serveres og skal kun skjæres opp i tynne skiver før den anrettes, gjerne med litt aprikossyltetøy, før den legges på en tynn skive av dansk rugbrød, stekt i smør.

Velkommen, og velbekomme.

Lakrismarengs

Food store 033

Deilige lakrismarengs, som absolutt bør prøves:)

Ca. 20 stk.

  • 150 gram eggehvitter (ca. 4 stk)
  • 300 gram sukker
  • Forvarm ovn til 110 grader
  • Start med å piske eggehviter og 25 % av sukkeret
  • Sett skålen i et vannbad (med vann på ca. 60 grader) fortsett piskingen mens resten av sukkeret tilsettes. Når marengsen er seig, smakes lakrissirupen til.
  • Marengsen sprøytes eller settes på bakepapir en time i ovnen.
  • Slukk ovnen og la marengsene stå en time til i den slukkede ovnen med døren lukket.

Linda, markedsavdelingen, DFDS