På Segway rundt i København

 

De to gode kollegaene ville utforske storbyen på en liten annerledes måte enn hva de tidligere hadde gjort og bestemte seg for å besøke SegwayTours Copenhagen, som ligger sentralt i Løngangsstræde 19. Les mer om deres eventyr her: 

Vi leide hver vår Segway og deltok på en 2-timers tur som skulle ta oss rundt ‘hjertet av København’. SegwayTours arrangerer flere typer turer, men vi valgte den mest populære «Wonderful Copenhagen Segway tour», og vi kan godt forstå navnet.

IMG_4898

Vi møtte opp hos SegwayTours tidlig en solfylt søndagsmorgen – spente, men også litt nervøse da vi aldri hadde prøvd Segway før!

IMG_4947

Vi møtte vår hyggelige guide og resten av gruppen, og fikk utdelt nødvendig utstyr.

IMG_4902

SegwayTours har et eget øvingsområde i bakgården, og vi fikk øve oss til vi følte oss trygge nok til å kjøre ut i Københavns gater.

IMG_4916

Det gikk overraskende fort og lett å lære seg hvordan Segway fungerte☺ Den blir som en forlengning av egen kropp som gjør akkurat hva du ber den om; lener man seg frem kjører den frem, og lener man seg tilbake stopper den! Vi skal innrømme vi var litt skeptiske på forhånd, men vi innså fort at alle kan kjøre en Segway!

IMG_4959

København er med alle sine sykkelstier et perfekt sted å kjøre Segway, og «Wonderful Copenhagen Segway Tour» er en nøye utvalgt rute med alle de mest sentrale stedene i indre by.

IMG_4973

I løpet av turen var vi innom steder som Latinerkvarteret og Stræderne, Nyhavn, Christiansborg, Kanalene, Amalienborg og så blant annet Den lille havfrue, Toldboden, Runde Tårn, Kastellet og Amaliehaven.

IMG_4987

Innebygget i hjelmen har man høytaler hvor guiden gir deg informasjon om de forskjellige stedene man kjører forbi, og man får også god tid til å fotografere på veien.

IMG_4996

Totalt legger man bak seg 10-12 km, og en god dose ny Københavnkunnskap ☺

IMG_4976

Den lille Havfruen viste seg fra sin fineste side i solsteika.

IMG_4903

Om du også ble fristet til å oppleve København rundt på Segway, så booker DFDS Seaways dette som en gruppeaktivitet for grupper fra 8-25 personer, fra 12 år og oppover. Dere kan da bli møtt opp ved DFDS-terminalen med Segways og guide, og mens dere kjører vil bagasjen bli fraktet til ønsket sted i sentrum. Vi vil si dette er en perfekt aktivitet for teambuilding, gruppe/familiereiser, eller bare en annerledes og morsom opplevelse av verdens beste by, København.

Hilsen Caroline og Sandra- DFDS 🙂