Københavnbåten er oppgradert!

Tidligere i år var DFDS sine to skip en tur i dokk for en omfattende oppussing. Først ut var Pearl i januar, etterfulgt av Crown i mars. Nå er begge skipene klare for å vise frem de nye fasilitetene om bord. I den anledning har vi besøkt Crown Seaways for å finne ut hva som er nytt, og vi har lyst å gi dere en smakebit av hva de oppgraderte skipene har å tilby.  Om bord traff vi også noen av DFDS sine mange ansatte, som vi slo av en prat med. Vi besøkte det nye Wellness-området, den nye restauranten Little Italy, informasjonen, bakeren og konditoren, styrmannen på Broen og en av DFDS sine trubadurer. Bli med inn og ta en titt, da vel.

Artikkelen fortsetter under

Wellness området

DFDS_Crown_mai2014_mg_0682

Ved siden av barnas favorittområde, Bubble Zone, finner du DFDS sitt nye Wellness-tilbud, for deg som ønsker litt ekstra luksus på overfarten. Her kan du velge mellom en rekke ansiktsbehandlinger, farging av vipper og bryn, ulike typer massasjer og manikyr. Du blir tatt godt i mot av sertifiserte behandlere.

Mor og datter- tilbudet står høyt på listen til Monica Kianders, som er en av behandlerne. Her kan de få stelt neglene i sammen og ha kvalitetstid om bord.

Mor og datter tilbudet står høyt på listen til Monica Kianders, som er en av behandlerne. Her kan de få stelt neglene sammen, og ha kvalitetstid om bord.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0701

Produktene som brukes i Wellness-avdelingen er også å finne i Taxfree shoppen, om du skulle ønske å ta de med hjem til din egen badehylle.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0713

Plasseringen passer for øvrig utmerket for barnefamilier, hvor barna kan leke sammen med Jack the Pirate eller bade, mens mor slapper av og koser seg med behandling.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0709

Bubble Zone har noe for både store og små, i alle aldre.

Informasjonen

DFDS_Crown_mai2014_mg_0777

Informasjonen finner du på dekk syv. Her er det alltid noen som kan hjelpe deg med det du måtte lure på om bord, få tips til hva du kan gjøre i København eller kjøpe deg noe å lese på. Mari Øverby er en av de som jobber her. Hun har lang fartstid i reiselivsbransjen, og sammen med hennes kolleger, gjør hun sitt ytterste for at alle gjestene får en behagelig reise om bord.

Bakeren

Bakeren Toben Clement er Crown Seaways eminente baker, og forsyner både restaurantene og de ansatte med ferske brød og bakevarer året rundt. I sommersesongen lager han imponerende XX brød- helt alene, noe han stortrives med. Han elter og baker med stor kjærlighet, og hans personlige favoritt er XX.

Toben Clement er Crown Seaways eminente baker, og forsyner både restaurantene og de ansatte med ferske brød og bakevarer året rundt. I sommersesongen bruker han over 10 kilo gjær og 200 kilo hvetemel om dagen, og lager blant annet imponerende 1100 wiernerbrød og 1500 rundstykker, – helt alene, noe han stortrives med. Han elter og baker med stor kjærlighet, og hans personlige favoritt er italienske brød.

Konditoren 

Det er ikke bare bakevarene som lages helt fra bunnen av om bord, også alle kaker lages her.

Det er ikke bare bakevarene som lages helt fra bunnen av om bord, også alle kaker lages her. Maja Pakka er en av to konditorer som jobber med de lekre fristelsene. Til sammen er de litt av et teamwork; den ene baker ferdig kakene, mens den andre pynter og klargjør de kakene, som kan gi enhver person vann i munnen.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0803

Maja Pakka syns det er stor stas at de danske kakene ser ut til å falle i smak hos nordmennene som reiser på Storbycruise. I julesesongen er det karamellpuddingen som er mest ettertraktet, men fromasj i alle mulige smaker er mest populært i sol og sommermånedene.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0808

Den danske småkaken, kalt medalje, er en deilig dansk fristelse med vaniljekrem og bringebær.

Taxfree-shoppen 

Crown Seaways har også fått seg splitter nye shoppingområder, som nå er lysere og større enn før, slik at man kan få en enda bedre opplevelse når man vandrer gjennom de gode tilbudene med handlekurven på armen.

Crown Seaways har også fått seg splitter nye shoppingområder, som nå er lysere og større enn før, slik at man kan få en enda bedre opplevelse når man vandrer gjennom de gode tilbudene med handlekurven på armen.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0729

DFDS_Crown_mai2014_mg_0735

DFDS_Crown_mai2014_mg_0725

_MG_0722

DFDS_Crown_mai2014_mg_0736

Andreas Dahl er veldig fornøyd med det nye området, og gleder seg til å ønske både nye og gamle gjester velkommen til en god handel.

Også Food Store har fått seg nye og freshe lokaler, til sine matvarer av ypperste klasse.

Også Food Store har fått seg nye og freshe lokaler, til sine matvarer av ypperste klasse. (Saken er oppdatert oktober 2015. Food Store er nå ikke lenger å finne om bord).

 

Broen

Den unge, danske styrmannen, Sune Jordt, har ansvaret for å være Crown kapteinens høyre hånd, og både styrer og laster skipet. Om du tar deg om bord med transportmiddel, kan du faktisk møte på han i innkjørselen, da det er han som delegerer hvor alle biler, lastebiler, sykler og campingvogner skal stå parkert- for at skipets vekt er perfekt balansert for overfarten til København.

Den unge, danske styrmannen, Sune Jordt, har ansvaret for å være Crown kapteinens høyre hånd, og både styrer og laster skipet. Om du tar deg om bord med transportmiddel, kan du faktisk møte på ham i innkjørselen, da det er han som delegerer hvor alle biler, lastebiler, sykler og campingvogner skal stå parkert for at skipets vekt er perfekt balansert for overfarten til København.

 

 Den nye resaturanten- Little Italy 

DFDS_Crown_mai2014_mg_0879

Her kan du virkelig få deg en smakebit av Italia.

. I restauranten server de ekte italienske pasta og pizzaretter, antipasta og fristende desserter.

I restauranten server de ekte italienske pasta- og pizzaretter, antipasti og fristende desserter.

Pizzaen som er bakt på tradisjonelt vis i steinovn, har en syltynn, deilig og sprø bunn.

Pizzaen som er bakt på tradisjonelt vis i steinovn, har en syltynn, deilig og sprø bunn.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0873

Servitøren Martin Sabrinsky serverte oss blant annet en fantastisk god potetpizza som anbefales på det varmeste. Noe av det Martin liker godt ved spisestedet er at man ikke trenger å bestille bord på forhånd, her er det bare å komme innom når det passer best.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0872

DFDS_Crown_mai2014_mg_0856

 

                Konferansesenteret på dekk 10

DFDS_Crown_mai2014_mg_0885

På dekk 10 har hele konferanseområdet blitt helt nytt, til ære for alle Workation gjestene.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0907

Det har blitt et inspirerende univers, mer moderne og fleksibelt, tilpasset læring og nye inputs.

Totalt kan konferanserommene ta i mot over 450 gjester på en og samme tid

Totalt kan konferanserommene ta i mot over 450 gjester på en og samme tid.

Niels Kyed er stolt av sin nye arbeidsplass. Spesielt stolt er han av den nye konferanselounge, rommenes størrelse og fasiliteter.

Niels Kyed er stolt av sin nye arbeidsplass. Spesielt stolt er han av den nye konferanseloungen, rommenes størrelse og fasiliteter.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0916

DFDS_Crown_mai2014_mg_0913

 

 Trubaduren 

Ciaran Phillips er den ny ankomne trubaduren til Crown, og er kommet hele veien fra England for å spille musikk og sine favorittlåter for skipets gjester. Hans favorittlåt å spille er faktisk; la det swinge av hele Norges Bobbysocks. Og er det noe trubaduren liker så er det nordmenn, rett og slett for at de ofte kaster seg med på tralten. I tillegg er også store deler av fellesområdene pusset opp for å gjøre stilen enda mer maritim, med nye tepper, bilder og maling.

Ciaran Phillips er den nyankomne trubaduren til Crown, og er kommet hele veien fra England for å spille musikk og sine favorittlåter for skipets gjester. Han har akkurat lært seg; «la det swinge», av hele Norges Bobbysocks. Og er det noe trubaduren liker så er det nordmenn, rett og slett fordi ofte kaster seg med på tralten.

 Flere om bord bilder

I tillegg er også store deler av fellesområdene pusset opp for å gjøre stilen enda mer maritim, med nye tepper, bilder og maling.

I tillegg er også store deler av fellesområdene pusset opp for å gjøre stilen enda mer maritim, med nye tepper, bilder og maling.

DFDS_Crown_mai2014_mg_0954

Kaffebaren har blitt lysere og omgjort slik at du kan nyte en bedre utsikt, mens du for eksempel drikker morgenkaffen din.