Se Pearl legge til kai

Det er noen enorme krefter som skal i sving for å legge Pearl Seaways trygt til kai i København eller i Oslo. Men hver eneste morgen klokken 09:45 er det akkurat det Jonas og de andre sjøfolkene om bord klarer.

Styrmannen har ikke mye plass å gå på når skipet skal legge til kai.

Jeg fikk lov til å være flue på veggen ved ankomst sist jeg reiste med skipet. Det er rolige forhold i København, så i dag bruker gutta bare tre trosser akter og tre foran. De hives i land ved hjelp av små snører med en ball i enden, som de på land helt har sluttet å dukke for. I stedet forsøker de å ta i mot ballen, og i dag var det til og med en som klarte det!

Kastetrossen ligger klar.

Enorme krefter er i sving når skipet legger til kai

Når trossene er festet trygt, begynner de enorme maskinene og vinsjene arbeidet med å trekke det 178,4 meter lange skipet inn mot kaien. Her gjelder det å holde avstand. Får man en finger i klem her, kan det fort gå galt. Hele tiden kommuniserer vi med broen om avstand til kaien, hvor mange trosser vi har fått i land og så videre.

Trossa trekkes i land!

Mannskapet følger hele tiden årvåkent med.

Sikkerhet står i høysetet. Jeg holder meg pent til anvist område i den lånte hjelmen min og prøver å ikke gå i veien for Jonas og kollegene.

Det er store maskiner som strammer trossene.

 

De gule feltene skal man holde seg unna 🙂

Det er store krefter som settes i sving for å fortøye Pearl Seaways, men dette er også rutinerte folk. Hele prosessen går helt etter planen. Og mens de tynne kastetauene samles sammen på land og heises opp igjen på skipet, begynner passasjerene å gå i land. Klare for en dag i dejlige København.

Så er det bare for passasjerene å gå i land, enten det er til fots….

Eller med bil.

Matroshilsen fra Mats!