Din app-guide til København

 

København er en storby som har mye å tilby deg som turist, spesielt nå om sommeren. Da kan det være fint å oppgradere telefon eller nettbrett med noen nye applikasjoner som kan gi ferien et ekstra løft. Mobilen fungerer både som kart og reiseguide, bedre blir det ikke. Kanskje lurer du på hvor de mest barnevennlige restaurantene befinner seg, hvor byens beste burger serveres, eller rett og slett hvor du skal gå for å finne nærmeste minibank? Uansett hva behovet er finnes det nok en app som kan hjelpe deg.

Ta en titt på det appellerende reisefølge som er kjekt å ha i København. Det finnes også mange gode Københavntips på bloggen!

God Sommer:-)

Spesialistenes reiseguide

copenhagen_ LP

Lonely Planet er mest kjent for sine oversiktlige reiseguider til alle verdenshjørner, men viste du at de også tilbyr en storby-app for iPhone til København.

Turistenes egen guide

mzl.lgjfxdyj

På TripAdvisor samles tips fra brukerne, som har anmeldt og anbefalt ulike steder de har vært på i ulike byer. Dette er en av de mest populære reise-appene og garantert noe som vil komme deg til nytte.

 

Værguiden

YR

Med Yr.no kan du følge med på været i både inn- og utland. Appen er kjekk å ha både under pakking og fra dag til dag under ferien. Du kan bruke stedtjenesten eller enkelt søke opp forskjellige land, byer og steder. Les mer her: http://apps.no/?portfolio=yr-2

 

Pakkeapp

PackingPro-iPad-n-icon-2011-PR

Genial pakke-app som gjør at du aldri glemmer noe igjen. Den setter automatisk opp lister over hva du trenger å ta med på ulike typer turer, og du kan selv lage dine egne lister for ulike typer reiser.

 

Lær språket på telefonen

Duolingo-for-iPad-1

Skal du på ferie til et fremmedspråklig land, men mangler språkkunnskapene finnes det flere app-er som hjelper deg med vokabularet. Duolingo er blant de aller beste og gjør til og med læringen om til en lek.

iSpot Copenhagen

icon_256

iSpot Copenhagen er den offisielle reiseguiden til København, laget av Wonderful Copenhagen. Her kan finner du masse morsomt du både kan se og gjøre, men også hvor du kan leie sykler, spise og slappe av. I tillegg følger det med en kalender som viser hva som skjer i København til en hver tid.

 

Smørrebrød – by VisitDenmark

smorrebrodplatter_wide-eed76f9ce5ea4dbf8bba374281b9acb95325c8d4-s6-c30

Smørrebrød er svært populært i Danmark og de fleste turister drar ikke fra Danmark uten å ha spist et tradisjonelt smørrebrød. I denne applikasjonen finner du alt om smørrebrød og København.

Lurer du på hvor du skal shoppe?

forside_mobile

København er mote-hovedstad nummer en og har fantastiske shopping muligheter. Med denne appen finner du fort ut hvor dine favorittbutikker befinner deg og hvor du skal gå.

 

ART CPH

RTEmagicC_ARTCPH

ART CPH er den ultimate kunst guiden din. Den gjør det lett for deg å finne de beste galleriene og museene, og andre eventer eller kulturelle steder man bør besøke.

 

Mobilbilletter

mzl.yjlsbeas

Å reise kollektivt i København blir enda lettere med denne billett-applikasjonen. I tillegg til å kjøpe billetter, finner du raskt ut hvilken rute du trenger å ta for å komme deg frem til ønsket destinasjon.

 

Food Lovers Copenhagen

screen1

Food Lovers Copenhagen er en guide for alle som er glad i mat, rett og slett. København har et enormt tilbud innenfor mat og gourmetmat, så denne appen er det bare å få lastet ned med en eneste gang:)

ATM Hunter

ATM-Hunter

Med denne appen slipper du å bruke tid på å lete etter nærmeste minibank. Med flere millioner registrerte minibanker over hele verden, skal det mye til for at du ikke finner en i nærheten. Appen er gratis og er tilgjengelig for iOS, Android og Windows. Les mer her: http://www.mastercard.us/mobile/atm-hunter.html

 Et siste tips: Husk å sjekke om appene krever dataroaming før du tar de i bruk i utlandet, hvis ikke kan du fort få en ubehagelig regning i posten etter ferien.

 

Hilsen København-vennen Iben:-)