Nytt matmarked i København!

 

Vi har besøkt Københavns nyeste attraksjon, Copenhagen Street Food, på Papirøen. En mathall med «food-trucks», som serverer deilig og autentisk mat fra de mange verdenshjørner, til en rimelig penge.

Papirøen, som ble åpnet i april, har allerede rukket å bli en hipp bydel og et populært sted å være for københavnerne. Her samles de for mat og hygge,  i et nytt, fargerikt og folkelig sted i København. Navnet til Papirøen er ikke helt tilfeldig. Øya som ligger overfor Skuespilhuset, rett ved siden av Operaen, var tidligere hjemmet for tonnevis av avispapir.

Papirøen byr på mat og inspirasjon i skjønn forening. Det gamle industribygget er i seg selv en glede å oppleve, men maten og matvognenes sjarme er nok øyas største trekkplaster. Foruten at det er høyt under taket, huser også dette lokalet noen av Københavns beste gatekokker, som på imponerende vis også vet hvordan de skal pynte en matvogn. Hver og en av disse vognene har sitt særpreg, både mat- og designmessig.  

Bla deg nedover og la deg inspirere av bildene fra den unike mathallen.  Hilsen København-vennen Iben:) 

DSCF9575

Papirøen er naboen til Christianshavn, med utsikt til Operaen, Skuespilhuset og Nyhavn. For å komme deg hit kan man enten spasere, sykle, ta buss eller bane, men det vil etterhvert komme en bro som binder sammen Christianshavn med Nyhavn.

DSCF9620

Og er det fint vær, tilbringer man gjerne flere timer på bryggen hvor man nyter god mat og drikke i solen. For er det fint vær, står solen over Papirøen fra klokken 11:00 til solnedgang. Men det er også deilig å slappe av her, selv om det er overskyet.

Markedet er åpent fra klokken 10 – 24, mandag til torsdag. Og fra klokken 10 – 02  på fredager og lørdager. På søndager er de åpent fra klokken 10 – 22 på søndager. Matbodene har servering fra klokken 12 til 22 hver dag. Mer info finner du her.

DSCF9610

Med et lite oversiktsbilde, ser man raskt at det ikke er så stor plass som skal til for å tilbrede et måltid laget av kjærlighet og gode råvarer.

DSCF9601

Papirøen, stedet for både store og små. Her finner du alt du trenger til å nyte en hyggelig dag i ditt eget eller andres selskap:)

DSCF9591

Ekte meksikansk taco! Dette var litt av et festmåltid:) Chilimarinert pulled chicken med tomatsalsa og guacamole.

DSCF9603

I hallen utforskes hver krink og krok:)

DSCF9594

Denne juicebaren så ut til å være et populært stoppested. Og da vi prøvde denne herlige juicen var vi aldri i tvil om hvorfor.

DSCF9597

To ferske ananas-, sitron- og mango-juicer coming up:)

DSCF9593

Litt underholdning må til:)

DSCF9587

Er det en ting danskene er veldige gode på, så er det fish&chips, som selvsagt serveres i et autentisk avisbeger med deilig dansk remulade.

DSCF9588

De små detaljene kan omtrent lure deg til å tro at du befinner deg i et annet land. Italia, kanskje?

DSCF9582

Her kan man se hvordan hver og en av truckeierne pynter sin vogn og skaper en koselig og tiltrekkende atmosfære rundt deres spisested.

DSCF9581

Har du leid sykkel kan du kanskje gjøre som denne herremannen, å sykle fra vogn til vogn for å hilse på:)

DSCF9578

Inspirerende tilbehør. Gult er kult!

DSCF9579

Den gode stemningen på Papirøen, tidlig en fredags formiddag:)

 

Adress:
Copenhagen Street Food
Papirøen/The Paper Island
Warehouse 7 & 8
Trangravsvej 14, 1436 Copenhagen K