Vinbar mellom Oslo og København

Om bord hos Pearl og Crown Seaways finnes det en vinbar, kalt Red & White. Her kan du slappe av og kose deg med god drikke i hyggelige omgivelser. Bak baren møter du dyktige sommelierer, med lang fartstid i vinens verden, som kan tilby et eksklusivt utvalgt av sjeldne viner, røde som hvite, kvalitetsøl, musserende, eller ulike typer konjakk. Til drikken er det mulig å få servert tapas i tråd med drikken du velger, som spansk skinke eller italienske oster.

Det er også mulig å oppleve vinsmaking tilpasset egne ønsker. Prisene i baren er vennlige, så vennlige at alle kan få råd til en luksuriøs opplevelse i en morderne og stilfull atmosfære.

Under kan du se bilder fra vårt besøk i den hygglige vinbaren, om bord på Crown Seaways.

Hilsen København-vennen Iben:-)

IMG_8359

Meg og mitt reisefølge, Kristin, var på vinsmaking med denne hyggelige karen. Første steg på et slikt kurs er å drikke vann med kullsyre, slik at man gjør ganen og tungen klar til å sanse alle de ulike smakene vinenen har.

IMG_8362

Totalt skulle vi smake på fire viner, både rødt og hvitt. Og forhåpentligvis klare å lære litt mer om vin:)

IMG_8381

Men før vinen blir skjenket, er det viktig å få på plass det riktige tilbehøret til vinen. Det er sammen med mat vinens smaker kommer til sin rett. Her har vi fått både fransk og spansk ost, oliven og spansk skinke.

IMG_8390

Og vi er i gang. Det første glasset blir skjenket, mens studentene følger ivrig med.

IMG_8392

Sommelieren er entusiastisk og forteller om vinens opphav, dyrking og lagring, samtidig som han lærer oss hvordan man skal kjenne etter og smake på vinen.

IMG_8371

Ingen vinsmaking uten en titt på kartet:)

IMG_8366

En fin og lang rekke med vin, fra ulike land i Europa.

IMG_8367

Få ting er så hyggelig som å nyte mat og god drikke i godt selskap.

IMG_8369

Lyst brød som dyppes i god olivenolje og salt var veldig godt sammen med rødvinen.

IMG_8394

Vin nummer to er sjenket. Og den deilige duften fra vinen brer seg. Det er også derfor man snurrer på vinglasset, for å kjenne de ulike duftene vinen besitter.

IMG_8393

Ved å holde glasset opp mot lyset og se på vinens farge og hvordan vinen » oppfører » seg i glasset, kan man lære mye om vinen som er skjenket i glasset.

IMG_8389

Vi fikk lære litt om hvordan vinene får navn og hva de ulike etikettene betyr.

IMG_8380

Vinsmaking anbefales! Det var så gøy å få smake på gode viner og lære om de samtidig. Det er et høyt kunnskapsnivå om vin i Red & White:)

IMG_8376

Fra rødt til hvitt, og enda mer av det gode brødet:)

IMG_8364

Skinken fra Spania var rommets midtpunkt, i vinbaren, der det etter hvert ikke var et eneste ledig bord:)