Hva med en tur i Kongens Have?

Kongens Have ble laget av Christian den 4, som ønsket at hagen skulle forsyne slottet med frukt og grønt, og være et sted som kunne underholde han og hans gjester.  Siden 1770-årene har parken vært åpen for publikum og er uten tvil et av de mest populære stedene å nyte sol og godt vær, og brukes flittig av Københavns innbygere og tilreisende turister. Den grønne lommen som omkranser Rosenborg Slott, benyttes til avslapning, lek og moro, piknik i godt selskap, eller til å lese en god bok.  Hvert år besøkes Kongen Have av over 3 millioner mennesker.

Under kan dere se bilder fra Kongens Have og glede dere til et grønt og inspirerende besøk.

Hilsen København-vennen Iben:) 

DSCF9533

Rosenborg Slot ligger i hjerte av Kongens Have. Frederik IV brukte slottet som kongebolig inntil han ikke syns boligen var pen nok og omgjorde den til å huse de kongelige samlinger.

ikke bare en vakker historisk bygning. Her finner du også noen av Danmarks største kulturskatter. I museet finner du i tillegg til en rekke spennende gjenstander også de danske kronregalier og kronjuveler utstilt.

Rosenborg er ikke bare en vakker historisk bygning. Her finner du også noen av Danmarks største kulturskatter. I museet finner du i tillegg til en rekke spennende gjenstander også de danske kronregalier og kronjuveler utstilt. Bildet er fra Riddersalen.

DSCF9529

I parken får man et innblikk i hvordan de kongelige levde på 1700-tallet.

Trær i lange baner. Grønne omgivelser gjør noe med humøret:)

Trær i lange baner. Grønne omgivelser gjør noe med humøret:)

DSCF9522

Det er mange fine og spennende statuer å beundre i parken, som også har  hver sin historie og fortelle. Denne heter «Kamp med slange» og skal fremstille en indianer til hest som prøver å drepe en slange.

DSCF9525

Men det er nok denne, «løven og hesten», som er mest kjent. Skulpturen viser en løve med menneskelignende ansikt som overfaller en hest.

DSC_0092

Kongens have er et fint sted å legge søndagsturen. Pakk med deg niste i sekken og ta deg noen timer i Københavns grønne oase. Kjøp for eksempel inn en kurv med godt brød og pålegg, skaff et teppe til å sitte på – og nyt maten i en grønn lomme i nydelige omgivelser.

DSCF9516

Stiene ligger stort sett på samme sted som Christian 4. plasserte dem, men frukttrær og nytteplanter er byttet ut med grønt gress. Parken er velfrisert og man kan se pene linjer og symmertri overalt.

DSCF9512

Blir du trørst eller sulten underveis i ditt parkopphold, eller ønsker deg en kopp kaffe- fortvil ikke. I Kongens Have finnes det cafeer hvor du kan få tak på lesk og mat.

DSCF9519

<3