Høydepunkter for barna om bord

Den gode maten. Det herlige bassenget (som vi skrev om for litt siden). Hoppeslottet (som settes opp i ferier) og ballrommet. Dette er bare noe av det som frydet mine sønner Jonas (7) og Sebastian (11) da vi for litt siden seilte til København. Ta en titt på bildene under, så får du innblikk i akkurat hva det var guttene mine digget på denne turen.

Beste hilsener Københavnvennen Margareth 🙂  

Å trekke inn frisk sjøluft før avgang, samt vinke farvel til Oslo, er nærmest blitt tradisjon for Sebastian.

Å trekke frisk sjøluft, samt vinke farvel til Oslo, er fast rituale for Sebastian før avgang.

På turen til København valgte vi for første gang å spise på Explorers Steakhouse (Lurt å bestille bord hjemmefra før du reiser!). Vi var litt usikre på om ungene var store nok til å begi seg ut på en vaskeekte biffrestaurant. Når vi spiser ute er det som oftest pasta, pizza eller hamburgere på menyen. T-bone og store biffer er sjelden vare. Men vi gjorde et fantastisk valg. Spesielt 11-åringen var storfornøyd! Vår minstemann er 7 år, og hans mage ligger nok nærmere buffeten på 7Seas – trodde jeg. Stor var derfor gleden også for minstemann da han så at det var piratbuffet for barna også her. Nuggets, pølser, spaghetti og chips gikk ned på høykant. Merk at det er klokt å planlegge måltidet, og bestille restaurantbesøket allerede når man bestiller turen.

På turen til København valgte vi for første gang å spise på Explorers Steakhouse. Vi var litt usikre på om ungene var store nok til å begi seg ut på en vaskeekte biffrestaurant. Når vi spiser ute er det som oftest pasta, pizza eller hamburgere på menyen. T-bone og store biffer er sjelden vare, men vi gjorde et fantastisk valg – iallfall var 11-åringen storfornøyd!

IMG_1923

Minstemann derimot strålte over piratbufféen for barna, som DFDS stiller med i feriene (men ikke ellers i året). Nuggets, pølser, spaghetti og chips gikk ned på høykant. Merk at det er klokt å planlegge måltidet, og bestille restaurantbesøket allerede når man bestiller turen!

Alltid plass til litt is til dessert!

Alltid plass til litt is til dessert! Mener Jonas.

Ballrom

Jonas lurte på om han kunne få sove i ballrommet. SÅ stas var det.

Hoppeslott

I forbindelse med høstferien ble det satt opp hoppeslott på dekk 8. Det var utrolig stas. Her tror jeg bildene sier mer enn tusen ord.

Også på hjemturen måtte det hoppes litt. Det skulle ikke stå på spretten.

Også på hjemturen måtte det hoppes litt. Det skulle ikke stå på spretten.

IMG_1933

I Bubble Zone, som er det samme område som ballrommet og bassenget ligger, er det mange figurer fra den danske produsenten bObles, som barna kan bygge og leke med. I Norge kan disse «møblene» kjøpes blant annet på House of Oslo.

Litt FIFA på Xbox ble det også tid til, selv om Sebastian foretrekker PlayStation - som han har hjemme.

Litt FIFA på Xbox ble det også tid til, selv om Sebastian foretrekker PlayStation – som han har hjemme.

Papegøyen Jack the Pirate er DFDS' kjente og kjære maskot, som dukker opp både titt og ofte, og er svært populær blant barna. (Men også noen voksne...)

Papegøyen Jack the Pirate er DFDS’ kjente og kjære maskot, som dukker opp både titt og ofte, og er svært populær blant barna. (Men også blant en god del voksne…)

På ferie får man være oppe lenger enn vanlig, og man får dirkke blå og røde "drinker" i Columbus. Kjempestas, og definitivt på topp-5-listen.

På ferie får man være oppe lenger enn vanlig, og smake på røde og blå fruktdrikker i Columbus. Kjempestas, og definitivt på listen over de aller beste tingene om bord.

Litt gambling er også lov...

Litt gambling er også lov…

På turen hjemover hadde vi på forhånd bestemt oss for buffet på 7Seas. Det skulle litt til å toppe måltidet fra kvelden i forveien, men for barnefamilier er buffet ALLTID en slager. Gutta hadde på forhånd hørt at man får lage sin egen Softice med så mange forskjellige strø man ville og i tillegg spise så mange is man kunne klare! Men etter et svært måltid med masser av mat viste det seg at  to kopper med is var nok!

På turen hjemover hadde vi på forhånd bestemt oss for buffet på 7 Seas. Det skulle litt til å toppe måltidet fra kvelden i forveien, men for barnefamilier er buffet ALLTID en slager.

Jonas valgte også her mat fra den fine, koselige barnebuffeten (var pyntet så fint med bamser) også her hadde de nuggets, pølser, kjøttboller, spaghetti og chips

Jonas valgte også her mat fra den fine, koselige barnebuffeten (som var pyntet så fint med bamser). Også her hadde de nuggets, pølser, kjøttboller, spaghetti og chips.

Det beste for Jonas var at man i tillegg til deilige oppskårte grønnsker kunne få potetgull og saltstenger til tilbehør (her skal barna virkelig kose seg).

Det beste for Jonas var at man i tillegg til deilige oppskårte grønnsaker kunne få potetgull og saltstenger som tilbehør. (Her skal barna virkelig kose seg).

Sebastian og jeg koste oss med kreps, reker og laks fra fiskeavdelingen. Mye god mat for alle og enhver, men vi var veldig fornøyd med fiskeavdeligen

Sebastian og jeg koste oss med kreps, reker og laks fra fiskeavdelingen. Mye god mat for alle og enhver, men vi var altså veldig fornøyde med fiskeavdelingen.

Gutta hadde på forhånd hørt at man får lage sin egen Softice med så mange forskjellige strø man ville og i tillegg spise så mange is man kunne klare!

Gutta hadde på forhånd hørt at man får lage sin egen Softice med så mange forskjellige strø man ville, og i tillegg spise så mange is man kunne klare. – Jeg skal spise 20 is, sa Jonas.

Men etter et svært måltid med masser av mat viste det seg at  to kopper med is var nok!

Men etter et svært måltid med veldig mye mat, viste det seg at to kopper med is var nok!

På gjensyn – vi kommer definitivt snart igjen!