Halloween i Tivoli – skremmende bra!

Familien på fire reiste på Storbycruise til København, med avreise på selveste Halloween, 31. oktober. Vi var så heldige å få med oss nest siste dag av Halloween-feiringen i Tivoli, og det er vi virkelig glade for at vi prioriterte. Jeg lurer på om det kan ha vært flere gresskar igjen i Danmark, etter et Tivoli forsynte seg med sitt, for her må det ha vært flere tusen gresskar rundt omkring i parken!

I løpet av Halloween-dagene gjennomføres det blant annet Heksefest på Plænen og Zombie danseshow, samt at attraksjonen «Hotel Scary» er satt opp for anledningen. Dette er et hus med skuespillere som går rundt og skremmer vettet av folk. Hotellet åpnet først klokken 17.00, så det rakk vi ikke å få med oss. Kanskje like greit da det er 12-års grense, og våre barn er 2 og 6 år.

Feiringen varer i år fra 10. oktober til 2. november, men Tivoli har tilsvarende opplegg hvert år. Så rakk du det ikke i år, anbefaler jeg på det sterkeste at du allerede nå noterer i almanakken en Halloweentur til Tivoli neste år. Med DFDS. 

Beste hilsener Københavnvennen Camilla 🙂 

IMG_2386

Også inngangspartiet til Tivoli er utrolig gjennomført – i ekte Halloween style! Vi var der cirka kl. 12.30, og da var det ingen kø.

IMG_2392

Skumle gresskar i hele parken, de aller fleste ekte. Dette er derimot kunstig. Eller…?

IMG_2397

Det første som møter oss er denne alléen. Så utrolig stemningsfullt. Umulig ikke å bli glad 🙂

IMG_2404

Det var populært å posere med denne slunkne, men glade, mannen.

IMG_2405

En av mange fine gresskarmenn.

IMG_2407

Samtlige boder var pyntet for Halloween, med ekte gresskar, spindelvev og andre «skumle» pyntegjenstander.

IMG_2413

Nok en glad gresskarmann, som vokter over gresskarene sine.

IMG_2416

Det eneste som var dumt, var at vi hadde for liten tid til å gå innom hver eneste bod. Skal du handle julegave er dette stedet! Tivoli åpner igjen 15.november – for julen.

IMG_2417

En av bodene hadde satt ut denne «mannen» for å passe på.

IMG_2419

Og plutselig hang det en gresskarmann i luften også! Nok en fin installasjon, og et yndet bildemotiv for de mange besøkende i Tivoli.

IMG_2420

Som sagt: Gjennomført! Her ser du Tivolis eget Nimb Hotel, hvor det blant annet ligger en superfin restaurant med en flott bar, som vi har skrevet om her.

IMG_2452

Heksefest-showet begynte klokken 13.00, stemningen var god, og Plænen var fullstappet med tilskuere.

IMG_2466

Fra Heksefesten på Plænen.

IMG_2470

God stemning i de små gatene mellom alle bodene.

IMG_2481

I denne bilen selges det gassballonger. Sist vi var i Tivoli bukket vi under for presset, og endte opp med en gigantisk enhjørning. Ikke så veldig praktisk å dra rundt på. Denne gangen klart vi å stå i mot.

IMG_2492

Himmelskibet er en av Nordeuropas høyeste karuseller, med sine 80 meter.

IMG_2494

Med kosteskaft som «pynt» på stolene, så det ut som om det var hekser som var ute og fløy. Veldig kreativt!

IMG_2537

Dette er 6-åringens favoritt!

IMG_2572

Benjamin (snart 2 år) fikk kjøre det lille spøkelsestoget, og var strålende fornøyd!

IMG_2578

3 små runder kjørte toget før ferden var over. Stor stas for de aller minste. Og litt kjedelig for de voksne. Men hva gjør man ikke for barna…

IMG_2606

Gresskar overalt hvor man ser.

IMG_2614

Nå skal det kjøpres popcorn, og storesøster er raus og lar minstemann også få titte over disken.

IMG_2628

Mange av barna hadde kledd seg ut.

IMG_2633

Filmen SKRIK udødeliggjorde denne masken.

IMG_2638

Er han ekkel, eller ser han faktisk litt hyggelig ut? Vi var alle litt usikre. Amélie (6) turde ikke ta bilde sammen med ham, til tross for hans «innbydende» armer.

IMG_2641

Mye fint håndarbeid selges i bodene, perfekt for årstiden vi nå går inn i. Vi må nok tilbake (uten barn) om vi også skal få shoppet litt.

IMG_2645

Vi fikk bare vært i parken i knappe 3 timer, og tiden gikk altfor fort, men det var virkelig verdt turen. På gjensyn, Tivoli, vi kommer garantert snart igjen!