Københavns Planetarium – supert for barn

I høst tok vi en «opp-og-ned-tur» til København, og selv om man rekker mye på en hel dag i den danske hovedstaden, lider man åpenbart av valgets kvaler når man skal velge mellom alt byen har å by på. Valget falt denne gangen på Planetarium, som har adresse Gl. Kongevej 10, København. Og vi angret ikke!

Vi tok en taxi fra DFDS for  spare mest mulig tid. Vi kan jo benytte oss av busstilbudet også, men taxi er ikke så dyrt i Danmark. Vi stoppet ved inngangen, og spaserte mer eller mindre rett inn.

Nysgjerrige og spente på hva utstillingen ”Det skjulte univers” ville vise oss, startet vi rusleturen rundt i det flotte bygget.

Gjennom hele utstillingen kunne vi se flotte bilder, lese bildetekster og ikke minst se på filmer fra universet. Spesielt gøy var det å se på filmene hvor astronauter fortalte om livet i verdensrommet – for eksempel hvordan de pusset tennene og hvordan det var lurt å spise appelsiner. Det satte i gang noen tankerekker, og reiste en liten bunke spørsmål. Spørsmål om hvordan astronauter gikk på do, og hvordan det var å dusje, forble ubesvarte…

Etter en halv dag på Planetarium var det fint å kunne slappe av under stjernehimmelen. Der kunne du høre fortellinger om de ulike stjernebildene, samtidig som du fikk sett dem på himmelen.

Hilsen Københavnvennen Margareth, med sønnene Jonas (7) og Sebastian (11) 

Brødrene Jonas og Sebastian er på miniferie i Danmark, og gleder seg til en hel dag i København! Først på programmet er Planetarium.

Brødrene Jonas og Sebastian er på miniferie i Danmark, og gleder seg til en hel dag i København! Først på programmet er Planetarium.

IMG_1944

Hvor mye veier identiske malingspann på månen, på jorda, på Uranus og på Merkur? Stor forskjell, erfarer Jonas.

IMG_1946

Spennende å lese alle faktaplakatene. Hva er egentlig årsaken til at Mars er så innmari rød?

IMG_1947

Å spise appelsiner i verdensrommet er ingen spøk. De må spises fort, hvis ikke tørker de rett og slett ut!

IMG_1951

Hvordan ser egentlig sola ut? Både utenfor og helt inntil?

IMG_1952

Månen er ingen ost, men egentlig en slags satelitt som kretser rundt jorda. Og selv om den ser lys ut fra jorda, er den egentlig ganske mørk. Spennende!

IMG_1954

Kom raskest mulig frem med Planetariets eget spacerace. Styr et romskip fra sola til Pluto.

IMG_1955

Spacerace… Sebastian knuste både lillebror og mamma.

IMG_1964

Uansett hvor du er i Danmark – alltid litt rom for LEGO.

IMG_1971

Bygningen er verdt et besøk selv om du velger å ikke stikke innom. Den danske arkitekten Knud Munk har skapt noe helt spesielt.

[streetview width=»100%» height=»250px» lat=»55.674331″ lng=»12.558863999999971″ heading=»20.46774193548389″ pitch=»-2.4359879032258056″ zoom=»0″][/streetview]