Bli med på workation med Reitan Convenience

 

120 Narvesenforhandlere, ansatte på Reitans servicekontor og leverandører er samlet på Crown Seaways for seminar. De går om bord tidlig en tirsdag formiddag i september, mens båten fortsatt ligger til kai. Foran seg har de noen intense timer med faglig opplegg, før det gjøres rom for mer sosiale aktiviteter etter hvert som båten kaster loss klokken 16.30, og setter kursen mot København.

(Saken fortsetter under bildene)

 

Erik Frey Olsen er regionsjef i Narvesen, og foredrar her for sine 120 medarbeidere.

Erik Frey Olsen er regionsjef i Narvesen, og foredrar her for sine 120 medarbeidere.

 

Erfaren konferansekjøper

Reitan Convenience har tidligere hatt flere slike samlinger på hoteller rundt om i Norge, men det er aller første gang de er på båt. Å kunne kombinere det faglige med det sosiale ved å seile til København, var hovedårsaken til at valget falt på DFDS. I tillegg ønsket Reitan Convenience å teste ut en av DFDS’ nye skreddersydde temapakker: Utfordreren. Mer om denne senere.

 

God stemning når 120 kolleger og samarbeidspartnere får jobbe sammen en hel dag.

God stemning når 120 kolleger og samarbeidspartnere får jobbe sammen en hel dag.

 

Dedikert personell

– Organiseringen her er minst like bra, om ikke bedre, enn det vi er vant med fra hoteller. Det er helt tydelig at de som jobber her har gjort dette før, sier Narvesenforhandler, Cathrine Søiland Nyhus, om fasilitetene som møter dem på Crown Seaways.

– Rammene rundt konferansen dekker alle behov og ønsker vi har. I tillegg vil jeg fremheve den gode servicen om bord, sier Erik Frey Olsen, regionsjef i Narvesen.

 

En av de mange, danske servicemedarbeiderne om bord, som sikrer at konferansedeltakerne har alt de trenger til enhver tid.

En av de mange konferansevertene om bord, som sikrer at konferansedeltakerne har alt de trenger til enhver tid.

 

Topp moderne lokaler

Vel om bord møter Reitan Convenience nyoppussede kurs- og konferanselokaler, oppdatert med det nyeste av teknologisk utstyr. Her finnes blant annet projektor, mikrofon, smartboard og trådløst nettverk – alt som trengs for å avholde en konferanse, enten det er for et firma på 6 eller 220 personer. Eller 120, som i dette tilfellet.

– Vi har blitt tatt spesielt godt i mot. Alle som jobber her er svært hyggelige og imøtekommende, og vi har ikke manglet noe. At alle er samlet på ett sted innbyr til at alle blir aktive deltakere på seminaret, sier Mona Andreassen, distriktssjef i Reitan Convenience.

 

Flere leverandører er med på tur, og har satt opp egne stander.

Flere leverandører er med på tur, og har satt opp egne stander om bord. Reitan Convenience var opptatt av at DFDS hadde erfaring med å håndtere denne typen store arrangementer, da de booket sin workation.

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_0921

Noisy var en av leverandørene som profilerte seg på stand, her godt representert ved disse blide kvinnene.

 

Oslos beste utsikt?

Du trenger ikke ha kontor i toppetasjene på Barcode for å spise lunsj med Oslos beste utsikt. Med 180 graders utsikt til Hovedøya og Oslofjorden, må buffet-lunsjen på restauranten Seven Seas sies å ha en av Oslos beste utsikter. Konferansedeltakerne synes også å være veldig fornøyde med maten.

 

- Dette var veldig godt, en skikkelig positiv opplevelse og absolutt noe for en hver smak, sier en av deltakerne på vei ut fra lunsjen.

– Dette var veldig godt, en skikkelig positiv opplevelse og absolutt noe for en hver smak, sier en av deltakerne på vei ut fra lunsjen.

Herlig med en velfortjent pust i bakken, og uformell prat med gode kolleger.

Herlig med en velfortjent pust i bakken, og uformell prat med gode kolleger.

DFDS' danske effektive medarbeidere, sørget for at alle de 120 konferansedeltakerne fikk en herlig lunsj.

DFDS’ danske effektive medarbeidere, sørger for at alle de 120 konferansedeltakerne får en herlig lunsj.

 

Etter lunsj er det tid for nok en arbeidsøkt. Reitan Convenience fortsetter seminaret med workshop’er, og når klokken slår 16.30 glir Crown Seaways ut fra kaien i Oslo sentrum. Like etterpå er det tid for litt etterlengtet ”egentid” for deltakerne. Noen velger å ta seg en liten hvil på lugaren, noen vil shoppe klær, gaveartikler og godis i taxfree-shoppen, mens andre tar turen opp på dekk for å trekke frisk sjøluft og nyte omgivelsene – etter hvert som skipet finner veien ut av Oslofjorden.

 

Work + workation

For Reitan Convenience er det den perfekte kombinasjonen av ”work” og ”vacation”, eller ”business og pleasure”, som var motivet for å seile med DFDS denne gangen.

– Vi kunne selvsagt dratt på et høyfjellshotell, men fordi vi går om bord midt i Oslo sentrum slipper vi reisetid, men får likevel en storby med på kjøpet. Dessuten er det allright å være ordentlig borte. Det gjør at vi snakker om helt andre ting, og det blir kjekt på en helt annen måte, sier Erik.

– Både for det faglige og for det sosiale er det veldig fint å være samlet på en båt. Hvis man befinner seg midt i Oslo, er det lett at gruppen prioriterer forskjellig og deler seg. Her, om bord, er det ikke mulig å ”stikke av”, og da blir det veldig sosialt fordi vi holder sammen hele tiden, sier Mona.

– Det er også veldig positivt å kunne ta folk med på tur i omgivelser vi ikke sitter i til vanlig. Når vi i tillegg kan kombinere det med en faglig del, som vi gjør her, blir det veldig bra, legger hun til.

 

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_1101

Selv om det er mange timer med faglig innhold på turen, er det rom for flere pauser. Og straks seiler Crown fra Oslo, med snuten mot København.

 

Sosial avslutning på dagen

Etter en lang og intens dag med workshops, fagprat, presentasjoner og diskusjoner, møtes kolleger og leverandører til en festmiddag på kvelden. Menyen er forhåndsbestilt, og festmåltidet finner sted i restauranten Blue Riband.

 

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_1131

Stemningen under middagen er stigende, og etter middag er det mange som fortsetter den gode samtalen andre steder om bord.

 

Flere av konferansedeltakerne trekker frem at de synes det er perfekt å runde av en lang fagdag med mulighet til å fordøye innholdet, mens man sakte glir over i en mer uformell setting.

– Det som er bra er at vi kan veksle mellom nattklubb, dansegulv og pianobar, men fordi alle stedene ligger så nærme hverandre blir vi likevel en sammensveiset gjeng, selv om vi er på ulike steder. Vi holder sammen, selv om vi har ulik musikksmak og ønsker for hvordan kvelden skal brukes. Det blir en helt spesiell sosial setting. Dette er unikt for DFDS sammenlignet med et hotell, mener Erik.

God morgen København!

Stemningen er på topp når over 100 personer fra Reitan-selskapet ankommer København neste morgen, i solskinn og mild høstluft. Nå er det 7 timer med sosialisering, moro – og definitivt fart – før det igjen er tid for faglig opplegg om bord på båten tilbake til Oslo på ettermiddagen.

 

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_1169

Vanskelig å være i dårlig humør når man våkner i selveste København!

 

Temapakke med rib

Våren 2014 lanserte DFDS splitter nye temapakker, skreddersydde for ulike grupper. Her finner du pakker med navn som ”Hippien”, ”Den kulinariske” og ”Utfordreren”, for å nevne noen. Reitan Convenience er mange, men definitivt tøffe, og går for sistnevnte. Det er onsdag formiddag, klokken er 10.15, og halvparten av gruppen klatrer 12 og 12 om bord i rib-er. Den neste timen skal adrenalinet pumpe gjennom kroppen, og sjøsprøyten treffe ansiktet, idet de suser avgårde i en fart på opp mot 60 knop og tidvis luftige hopp på bølgene. Turen avsluttes ved Nyhavn, hvor deltakerne kan gjøre som de vil, før de skal tilbake på båten og fortsette arbeidet. Den andre halvparten tar egen-booket buss inn til Nyhavn, hvor begge gruppene møtes igjen.

– Rib-turen var skikkelig morsom, og definitivt en annerledes måte å ta seg til sentrum på. Turen ble godt mottatt av alle som var med, og etterpå var det mer enn nok tid igjen til å gjøre andre ting i København, forteller Erik.

(Saken fortsetter under bildene)

 

Hvar båt tar 12 personer, og turen varer i inntil en time.

Hvar båt tar 12 personer, og turen varer i inntil en time.

Her får gruppen instrukser før de straks skal få kjenne  adrenalinet pumpe gjennom kroppen og sjøsprøyten treffe ansiktet, idet de suser avgårde i en fart på 60 knop.

Her får gruppen instrukser før de straks skal få kjenne adrenalinet pumpe gjennom kroppen og sjøsprøyten treffe ansiktet, idet de suser avgårde i en fart på 60 knop.

En rib-safari langs Københavns kystlinje er en fantastisk måte å ta inn storbyen på.

En rib-safari langs Københavns kystlinje er en fantastisk måte å ta inn storbyen på.

Foto: DFDS' samarbeidspartner Actionboat.

Foto: DFDS’ samarbeidspartner Actionboat.

 

Sol, shopping, lusnj og utepils

Når man har igjen en halv dag til rådighet, midt i arbeidstiden, med gode kolleger i en av verdens mest populære storbyer, må tiden brukes godt. Flere av deltakerne valgte å nyte solen på en av de mange uterestaurantene i Nyhavn, mens andre benyttet anledningen til å dra på shopping på Strøget og Magasin, det fasjonable kjøpesenteret som ligger på Kongens Nytorv. Alt som seg hør og bør på en storbyferie.

– Du får definitivt feriefølelsen i København. Så fort du kommer til Nyhavn slapper du av på en annen måte, sier Erik.

 

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_1221

Mona Andreassen, distriktssjef i Reitan Convenience, koser seg i strålends solskinn i Nyhavn med gode kolleger, før det er tid for litt jobbing igjen om bord.

 

Litt jobb igjen

Klokken 15.00 er det tid for fartsfylt moro, for den delen av gruppen som ikke kjørte rib på vei inn til sentrum. En perfekt måte å avslutte en herlig dag i København, før det er tid for å samles til nok en jobbøkt om bord. Denne gangen er det lagt opp til en tretimers økt, som varer frem til 19.30.

– Vi la opp til faglig gode diskusjoner, men i en litt mer avslappet setting enn på vei ned til København. Vi innlemmet det faglige i det sosiale, og det fungerte veldig bra, forteller Erik.

Så er det rom for et herlig koldtbordmåltid, litt sosialisering, fordøyelse av minner fra det siste døgnet, mens man seiler hjemover til Oslo. Og alle var enige om at det hadde vært en flott jobbtur. Med en smak av ferie.

 

Uformell prat i "gangene" utgjør en viktig del av workation.

Uformell prat i «gangene» utgjør en viktig del av workation.

 

Epilog

Noen dager etter at turen er vel gjennomført, har Narvesenforhandler Cathrine Søiland Nyhus fordøyd inntrykkene.

 

DFDS_Reitankonferanse_sept2014_mg_1058

Cathrine Nyhus sitter igjen med mange gode minner, i etterkant av turen.

 

– Det etterlatte inntrykket er veldig positivt. De er veldig proffe om bord på DFDS, så konferansemessig var dette helt supert! Vi fikk også servert nydelig middag,  servicen var veldig god, og stemningen også! Så også sosialt var dette perfekt, sier hun.

– Noe av det beste var at ingen dro hjem etter den faglige biten. Nå var alle sammen hele tiden. I tillegg var det deilig i København at vi hadde mulighet til å gjøre som vi ville, slik at vi fikk litt av begge deler.

Cathrine mener også at å reise på denne måten gjør noe med miljøet.

– Det er en fin måte å bli bedre kjent med kolleger på. Selv har jeg vært i Narvesen i tre år, og kjenner mange godt fra før, men spesielt for nye kjøpmenn var nok dette en ekstra fin måte å bli inkludert i miljøet på.

Hun er også tydelig på hva som er den aller største forskjellen på å seile til København på Workation, sammenlignet med konferanseopplegg på hotell:

– Den største forskjellen er den gode følelsen man får. Det blir litt ferie også, liksom.

På hotell i Oslo reiser man hjem, det blir mer hverdagslig, selv om  man får en hyggelig middag og god vin der også. Men jeg synes det er mer stas med en tur til København…

Også kollega Erik Frey Olsen har fått reflektert litt over turen, og også han er meget fornøyd.

– Det etterlatte inntrykket er meget bra. Jeg vil spesielt trekke frem tilretteleggelsen og oppfølgingen vi fikk i forkant av turen, av konsulentene i DFDS. Den var veldig, veldig bra, og bidro sterkt til at totalopplevelsen ble så bra. Tilbakemeldingen vi har fått fra over 100 deltakere i etterkant er også utelukkende positive, forteller regionsjefen.

 

Også Erik Frey Olsen er meget fornøyd med turen, og forteller at tilbakemeldingene har vært utelukkende positive.

 

Om Reitan Convenience

Reitan Convenience er ett av fire forretningsområder i det norskeide selskapet Reitangruppen. Reitan Convenience omfatter i dag Narvesen i Norge og Latvia, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt R-kiosk og Lietuvos Spauda i Litauen. Reitan Convenience har en markedsledende posisjon i alle sine land.

Utsalgsstedene tilknyttet Reitan Convenience drives etter franchiseprinsippet. I Norge organiseres selskapet fra et servicekontor i Oslo. Servicekontorets oppgaver omfatter felles markedsføring og innkjøp, økonomi og IT, samt drift, etablering og sentrale støttefunksjoner for butikkene.