Bakeren er oppe før hanen galer

Bakeren om bord på Pearl Seaways står opp grytidlig for å bake brød, rundstykker, wienerbrød og kanelsnurrer til hele skipet. Helt alene. Men det er en smilende baker jeg møter på det nederste dekket om bord på Pearl Seaways. Ole Brodersen har allerede vært våken i flere timer når jeg banker på døren til hans bakeri klokken syv en torsdag morgen.

Morgenfulgen har vært oppe i flere timer, og er i full sving med å lage kanelsnurrer. En brøddeig står til heving og andre bakster står allerede i ovnen, noe som gjør at det dufter ekstra godt. Han nynner mens han smører ut over kanelfyllet – og ser ut til å storkose seg.

I syv år har han stått for all baking om bord, og lager alt helt alene. På en travel dag produseres 400 brød, 2500 wienerbrød og 200 kanelsnurrer. Og på et helt år har han brukt omtrent 62 tonn (!) med hvetemel.

Han elsker sin jobb. Og det synes. Han smiler bredt mens han brer ut deigen på arbeidsbenken som nå skal bli til hans personlige favoritt: wienerbrød. Mens han arbeider i en ekstrem fart, forteller han stolt om produksjonen av bakverk og det nøye opplagte systemet han har laget. Man kan se han har det godt innarbeidet, han vet hele tiden hva som er det neste steget.Ovnen plinger, og croissantene hentes ut. De ser så innbydende ut, og dufter så utrolig godt. Heldigvis fikk jeg smake en. Rykende fersk. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri før har smakt et så godt et bakverk.

Anbefaler alle å prøve en croissant eller en kanelsnurr om man skal ha seg et storbycruise til København.

Hilsen København-vennen Iben 🙂