Med solen i ansiktet og kursen mot København

Å nyte solen med vinden i håret mens man legger Oslo bak seg er dejlig. DFDS har et digert soldekk over flere plan, med servering, massevis av sitteplasser og muligheter for å rusle en liten tur. Båten er tross alt godt over 150 meter lang, så man kan få strukket litt på bena.

På vei ut fjorden er utsikten upåklagelig fra 11 etasjer opp :)

På vei ut fjorden er utsikten upåklagelig fra 11 etasjer opp 🙂

Er man om bord på Pearl, kan man også ta seg et bad i det fri. Akterut, på dekk ti, finner du to boblebad og et svømmebasseng hvor man kan kose seg, både voksne som barn.

soldekk5

Bassenget har grunne områder hvor barna kan kose seg, og en dypere del hvor man kan ta noen rolige svømmetak. I boblebadet har man utsikt og kan nyte sola mens man finner roen.

Det er en helt spesiell følelse å bade når man er på sjøen :)

Det er en helt spesiell følelse å bade når man er på sjøen 🙂

For å benytte deg av boblebadet kjøper du bare en billett til 50 kroner, enten i baren på soldekket, av personalet ved bassenget eller i Bubble Zone. Den varer hele turen, og gjelder også selvfølgelig i Bubble Zone, hvis man for eksempel vil ta litt sauna senere.

Så husk alltid badetøy når du skal til København med DFDS! For man angrer aldri på et bad.

Måkene følger oss på vei ut Oslofjorden.

Måkene følger oss på vei ut Oslofjorden.

Når man kommer litt lenger ut på fjorden kan det være godt å ha med seg en genser, for det kan godt blåse litt, men det er det verdt for å få se solen synke ned i havet før man trekker inn for en god middag på en av de mange restaurantene om bord.

Soldekket er populært både på vei fra Oslo, og under innseilingen til København.

Soldekket er populært både på vei fra Oslo, og under innseilingen til København.

Er du blant de som står opp litt tidlig, er innseilingen til København og Øresundbroen i det fjerne også veldig fin å få med seg mens man nyter en morgenkaffe på dekk med solen i øynene. Og hvis du ikke har hastverk, er det fint å vente ute på dekk mens båten legger til, før man rolig og uten kø kan rusle i land.

Øresundbroen i morgendis på vei inn mot København.

Øresundbroen i morgendis på vei inn mot København.

Og så er alt klart for en fantastisk dag i København!

Mats ønsker alle en fin reise. Og husk badetøy 🙂