Apollo er Københavns første mikrobryggeri

Visste du at Københavns aller første mikrobryggeri ligger rett ved siden av Tivoli? Men Apollo er ikke bare et bryggeri, her finner du også et kjempehyggelig steakhouse. 

Bryggeriet Apollo, og den tilhørende restauranten A Hereford Beefstouw er stor, men fortsatt intim der den ligger midt i København. De har til og med uteservering inne i Tivoli. Restauranten kan ta imot grupper fra åtte til åtti personer, men er man enda flere, fikser de det også. Er dere en gruppe som reiser med DFDS kan dere bestille bord hos Heidi eller en av hennes kolleger, som setter sammen hele reisen fra A til Å. Apollo tilbyr da også egne lunchmenyer til en god pris.

Hyggelig uteservering når det er varmt i været.

Her er det god plass til grupper, uansett størrelse!

Dette er et skikkelig steakhouse, med rause porsjoner med ordentlig god mat, men siden dette også er et mikrobryggeri kan man også få en morsom og lærerik omvisning.

Klassisk dansk interiør som likevel er helt unikt for restauranten.

Jeg fikk den samme menyen som tilbys grupper som reiser med DFDS: Varmrøkt laks, spareribs og is til dessert. Hvis man vil kan laksen byttes ut med suppe som varierer ut fra hvilke råvarer som er i sesong.

Treretters del én: Varmrøkt laks med syltet løk og pesto. Kjempegodt!

Treretters del to: Spareribs som er for stor for tallerkenen, coleslaw og bakt potet. Dette er middagsvarianten av Spareribs. Lunchmenyen er omtrent halvparten så stor porsjon. Det er fortsatt mer enn nok til å bli mett. Man kan her eventuelt også velge biff.

Treretters del tre: Is med varm sjokoladesaus!

Klarer man ikke spise opp, kan man få med seg maten i disse morsomme posene 🙂

Den eneste forskjellen på det jeg spiste og det grupper som booker gjennom DFDS får til lunsj er at man får omtrent halv porsjon av hovedretten, og for å være helt ærlig så gjør ikke det noe, for her blir man skikkelig mett uansett. Jeg spiste middagsmenyen til lunsj og spiste ikke igjen hele resten av dagen! I tillegg kan man som nevnt velge suppe i stedet for laks til forrett.

Med eget bryggeri forandrer menyen seg hyppig.

Det er en familie som fortsatt eier restauranten, og de har også eget slakteri, vinimport og designer til og med noen av møblene i restauranten selv, så her er det mest både unikt og nøye utvalgt.

Bryggemester Magnus har ansvaret for alt som brygges på stedet.

Bryggemester Magnus lager øl to ganger i uken, og det er alltid fire forskjellige sorter på fat. Apollo er et klassisk bryggeri, med klassisk øl, så her finner du pilsner, pale ale, porter og stout fremfor de mer eksperimentelle bryggene som for eksempel Mikkeler lager.

De lokale gjestene kan også kjøpe med seg øl i egne flasker.

Bryggeutstyret har i seg selv en fantastisk historie. Rett rundt da Berlinmuren falt, bestemte familien som eier restauranten å utvide med et eget bryggeri, og reiste til det som tidligere var Øst-Tyskland for å kjøpe bryggeutstyr med håndlagede bryggekjeler fra 1950-tallet.

Som et av få mikrobryggerier i København lages faktisk alt som serveres på stedet.

Etter et lite uhell hvor alt utstyret forsvant, og familien selv måtte reise til Tyskland med lastebil for å frakte utstyret hjem, oppdaget de at det var så mange rør, koblinger og ledninger at de trengte ekstra hjelp. Opp kom to tyskere i hver sin Trabant full av mat og med telt. De slo leir utenfor Apollo, og etter to måneder sto det hele klart. I løpet av hele tiden i Danmark spiste tyskerne kun tysk mat.

«This is where the magic happens!»

Men bryggesettet ble montert, og i 1992 sto det ferdig. Siden har Apollo vedlikeholdt produksjonen på stedet, og er dermed ett av få mikrobryggerier i København med produksjon på stedet.

Hvis du organiserer en tur med jobb, venner eller lignende til København anbefaler jeg virkelig turen med DFDS og lunsj på Apollo. Du kan lese mer om DFDS’ konferansetilbud her.

Så gjenstår det bare å ønske riktig god tur, og vel bekomme fra Mats 🙂