Københavns supermuseum har åpnet på nytt

Helixtrappen er det første som møter deg på vei inn i Experimentarium. Den er inspirert av DNA. Foto: Adam Mørk/Experimentarium

Vi har Teknisk museum. Danskene har Experimentarium, og nå har alt ved dette fantastiske opplevelsessenteret blitt fullstendig pusset opp. 

I lysutstillingen kan du spille på en lasersynth! Foto: David Trood/Experimentarium

De 16 interaktive, engasjerende og fantastiske utstillingene i det nye Experimentarium-bygget er kanskje laget med barn i tankene, men her kan både familier, venner, kolleger og større grupper ha det veldig moro.

Museet ble åpnet av Kronprins Fredrik, som klippet en noe uvanlig rød snor:

Sjekk den klokka!

Utstillingene er veldig varierte, men felles for alle er at de alle inviterer til interaksjon. Her finner man egne utstillinger om havet, global transport, kroppen, lys, såpebobler, byggeplassen eller oppfinnere.

Global transport er ikke tørt og kjedelig når det vises frem på denne måten!

Spesielt imponerende er sansetunellen, som symboliserer hele livet. Man krabber inn i en bekmørk tunell, går gjennom flere stadier, inkludert et skjevt rom hvor alt plutselig ble natt, før man deretter returnerer til mørket på vei ut.

Sansetunellen, som er MYE større inni enn den ser ut utenfra!

Fra mørket stiger man ut i en lys-skog

Flott stemning inne i Sansetunellen

Plutselig ble rommet til venstre en stjernehimmel (til høyre).

Experimentarium er ikke bare opptatt av å engasjere, men også lære bort. På stranden, hvor vann er helt sentralt, kan man blant annet få førstehjelpsundervisning, og i kroppsutstillingen lærer man blant annet hvordan immunforsvaret virker.

På stranden lærer man om hav, bølger, sjøfart og mye annet.

Christian, som gir meg en liten omvisning, forteller at man i cafeen enten kan kjøpe mat eller ha med sin egen, og at de jobber med å få på plass en mer vitenskapelig og interaktiv meny, der man for eksempel kan piske sitt eget skum og deretter lære om hvorfor fløte som røres raskt blir luftig og stiv.

Med aktivitetskort kan man både danne lag og holde oversikt over alt man har gjort. Smart!

Til sommeren åpner også takterassen på nesten 2000 kvadratmeter, hvor det blir nye aktiviteter under åpen himmel.

Oops. Skulle laste et skip med containere, men det var ikke så lett…

Fantastisk opplevelse i lyslabyrinten

Jeg kan ikke anbefale Experimentarium varmt nok, det er rett og slett kjempegøy der, og jeg håper jeg snart får dra tilbake!

God tur! Mats